Tyrkiske sesamkranse – simit fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Tyrkiske sesamkranse – simit

Er du vild med bagels, vil du elske disse sesamkranse.

Af: Runa Pihlmann' Foto: Runa Pihlmann
24. aug. 2015 | Mad | Hjemmet

I den regnvåde sommer flygtede vi en uge til Tyrkiet, hvor solen grillede os fra en skyfri himmel.
Foruden et fantastisk klima kan tyrkerne virkelig noget med både brød og kager. Hver morgen fik vi serveret nogle gyldne brødkranse, der var vendt i en gavmild portion sesamfrø. De er både seje og sødlige og minder lidt om bagels.

Prøv også min opskrift på kardemommesnurrer - TRYK HER


Vores vært kaldte kransene for ”sultanbrød” og underholdt med, at de skulle ligne guld for at se ekstra delikate og kostbare ud.
Min version ligner måske mere møllehjul end kranse, så næste gang skal hullet nok være større. Heldigvis fejler smagen ikke spor. Kransene kan snildt spises, som de er, men de smager også skønt med pålæg, tandsmør eller et ordentligt lag nutella.

10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 25-30 min.
Fryseegnede

 

25 g gær
2 dl vand
½ tsk. sukker
1 dl yoghurt naturel
400 g hvedemel
75 g grahamsmel
½ tsk. salt
50 g smør
Dyppelse:
1 dl vand
1½ spsk. lys sirup
(evt. vindruesirup)
ca. 2 dl sesamfrø

1. Opløs gær i vand. Tilsæt sukker, yoghurt, hvedemel, grahamsmel, salt og smeltet smør. Ælt dejen godt.

2. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

3. Del dejen i 10 boller. Rul hver bolle ud til en ca. 50 cm lang pølse. Læg dejen dobbelt, sno den, og form den til en krans. Sørg form, at samlingen holder godt sammen.

4. Bland vand og sirup sammen i en dyb tallerken. Vend ringene heri på begge sider.

5. Kom sesamfrø i dyb tallerken, og vend ringene heri på begge sider.

6. Sæt ringene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1 time.

7. Bag ringene gyldne ved 200 grader i 25-30 min.
 

Tip: Vindruesirup giver den helt rigtige tyrkiske smag til kransene og fås hos etniske købmænd. Alternativt kan du prøve hyldeblomstsirup.