Thai

Inspiration til i aften: Thai beef-salad

Inspiration til i aften: Thai beef-salad. Pst: Vi laver den igen og igen...

4

Ingredienser

  • 500 g mørt bøfkød, evt. et par gode bøffer af oksefilet
  • 1 spsk jordnøddeolie til stegning
  • 2 skrællede agurker i ½ cm tykke skiver
  • 100 g snittede sukkerærter
  • Frillicesalat eller anden sprød salat
  • 1 håndfuld sukkerærtespirer
  • 2-3 fintsnittede thai chili
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1 snittet rødløg
  • 1 dl mynteblade
  • 1 dl korianderblade
  • Dressing med citrongræs:
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk knust citrongræs (den inderste, nederste kødfulde del)
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk fish sauce
  • 2 tsk rørsukker
  • Supplement:
  • 300 g kogte fuldkornsnudler

Sådan gør du:

  1. Pensl kødet med olie og grill eller steg det 3-5 minutter på hver side, alt efter, hvor stegt det ønskes. Lad kødet hvile 5-7 minutter, skær det i skiver og bland det med de øvrige ingredienser til salaten.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og dryp den over − eller giv den til salaten, der serveres med kogte nudler.
  3. Få også opskriften på en nem og lækker thailandsk kyllingesalat.
  4. Energi pr. person: 520 kcal., fedt 18%, protein 30%, kulhydrat 52%