Tikka Masala suppe

Tikka Masala

Aftensmad hentet lige fra det indiske køkken med yoghurtsalat & naanbrød

4

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • Marinade:
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
  • ½-¾ tsk gurkemeje
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 2-3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk flaget havsalt
  • 3 spsk limesaft
  • Sauce:
  • 2 tsk neutral olie
  • 2 hakkede løg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk fintreven ingefær
  • ½-¾ tsk gurkemeje
  • 3 spsk mandelmel
  • 3 dl vand eller bouillon
  • ½ dl fløde 9%
  • salt, peber
  • Yoghurtsalat:
  • 1,5 dl yoghurt naturel
  • ½ reven agurk trykket fri for væde
  • ¼-½ tsk spidskommen
  • salt
  • 1-2 spsk frisk hakket koriander
  • 1 pakke fuldkornsnaan
  • 300 g kogte fuldkornsris

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingebrystet i tynde stykker på langs.
  2. Rør alle ingredienser til marinaden sammen, vend den med kyllingekødet og lad det marinere i 1 times tid ved køkkentemperatur. Du kan også sætte det i køleskabet natten over.
  3. Læg kyllingekød og marinade i en lille bradepande og steg det i ovnen ved 250° i 15 min. Lav saucen ved at varme olien i en gryde og sautér de to slags løg og ingefær heri. Tilsæt gurkemeje, mandelmel samt vand og fløde.
  4. Lad saucen snurre i små 10 minutter og bland derefter det stegte kyllingekød og marinaden i. Varm retten igennem og smag den godt til med salt og peber. Er saucen for tyk, kan du spæde med en smule vand.
  5. Rør og smag yoghurten til med alle øvrige ingredienser. Server retten med lune fuldkornsnaan og yoghurtsalat.
  6. Tip! Garam masala er en indisk krydderblanding, som kan købes færdig i dit supermarked.
  7. Energi pr. person: 550 kcal, fedt 29%, protein 27%, kulhydrat 44%