-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Varm chokolade og boller
Indbegrebet af (barndoms)hygge med masser af flødeskum og boller med tandsmør.
Varm kakao og boller til 4 personer
Ingredienser
- Varm chokolade:
- 1 liter letmælk
- 4-6 spsk rørsukker
- korn fra en vanillestang
- 100 g mørk chokolade
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 1 knsp salt
- ca. 3 dl piskefløde til flødeskum
- evt. revet chokolade på toppen.
- Teboller:
- Giver ca, 10 mellemstore, luftige boller
- 4 dl lun mælk
- 8-10 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 150 g smeltet smør
- 2 æggeblommer
- 1 tsk kardemomme
- Ca. 600 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan laver du varm chokolade og teboller:
- Varm chokolade:
- Varm 1 dl af mælken op med resten af ingredienserne og rør indtil blandingen er glat. Tilsæt resten af mælken og lad forsigtigt kakaoen varme godt op, men uden at den koger. Servér med masser af flødeskum og evt. lidt revet chokolade på toppen.
- Klassiske teboller:
- Disse boller er koldhævet natten over for endnu bedre smag og konsistens, men er du i tidsnød eller bare lækkersulten her og nu, kan du bruge 50 g gær i stedet, og nedsætte hævetiden til en time.
- Smuldr gæren ud i mælken og tilsæt salt, sukker, smeltet smør æggeblommer og kardemomme.
- Tilsæt melet en tredjedel af gangen, det kan variere lidt hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. Ælt dejen til den er smidig og blank, og sæt den i køleskabet med et stykke film over i 7-8 timer.
- Tag dejen ud og del den i 10 dele som hver formes til en bolle. Læg bollerne på en bradepande, og pensl dem med et sammenpisket æg blandet med et par skefulde vand. Lad bollerne hæve over damp, hvilket vil sige at bradepanden anbringes over en stor gryde, der er 1/3 fyldt op med vand, som står og simrer på lavt blus, indtil de er vokset en halv størrelse.
- Bag dem ved 200 grader i ovnen i 12-14 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden. Lad dem køle lidt før de spises.
- Prøv også Chokolade-kokosdrik med kokosmakroner