vegetarret

Vegetarbygotto

Snup en grøn dag med denne lækre ret

4

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 250 g perlebyg
  • 6-7 dl kogende grønsagsbouillon
  • ½ liter hakket grønkål
  • 150-200 g edamamebønner
  • 1 tsk groft salt, friskkværnet peber
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 75-100 g god ost, f.eks. Manchego

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en tykbundet gryde, og svits løg og hvidløg i ca. 1 min., uden de tager farve. Tilsæt perlebyg, og sauter videre i et par minutter, til de er blanke. Tilsæt grønsagsbouillon lidt efter lidt, og kog derefter perlebyggen under låg i 18-20 minutter, til den er kogt, men stadig har lidt bid. Rør i den af og til. Tilsæt grønkål og edamamebønner, varm det hele igennem, og smag godt til med salt, peber, dild og forårsløg.
  2. ENERGI PR. PERSON: 480 kcal, fedt 25%, protein 18%, kulhydrat 57%