hailey bieber
SPONSORERET indhold

Negleeksperten: Sådan skal dine negle se ud dette efterår

Negle er ikke længere bare negle. De er små lærreder for miniaturekunst. Det mener negleekspert, Sissel Høffner.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Getty Images
15. sep. 2022 | Mode | ALT.dk

De seneste år har de klassiske bordeauxfarvede negle og negle med fransk manicure måtte vige pladsen til fordel for mere iøjnefaldende negletrends, der opfordrer til fri leg og individualitet.

I 2021 var en af de helt store negletrends ”indie nails”, som af neglekunster Hang Nguyen blev beskrevet som ”anything goes”-trenden, et kæmpehit. Og efter den fulgte 3D jelly nails, der, som navnet antyder, indebar alverdens motiver i 3D.

3d negle.jpg

Dermed ikke sagt, at bordeauxfarvede negle er yt, men mange forholder sig til deres negle på en anden måde, end de tidligere har gjort: De er blevet endnu en måde at udtrykke vores identitet.

Det mener negleekspert Sissel Høffner, der står bag neglesalonen lilbiks i København.

”Hvor de fleste plejede at se negle som noget, man kan give en farve, så ses de i højere grad som små lærreder, der kan bruges til miniaturekunst. Negle, makeup og vipper blev før set som beautyaccessories. Det er dog min opfattelse, at de er rykket over i en mere flydende kategori sammen med tøj, smykker og tatoveringer. Det er noget, vi kan bruge til at udtrykke os, men også til at definere os selv. Og jeg tror helt klart, det er en ændring, der er kommet med udbredelsen af sociale medier,” fortæller Sissel Høffner.

Det handler om at skille sig ud fra mængden og lade kreativiteten råde. Alligevel er der tendenser, som er særligt populære, og én af dem er ”tekstur”, siger hun.

”Tekstur er megaspændende, fordi man bogstaveligt talt får en helt ny dimension at arbejde med, når neglens overflade ikke længere skal være glat og flad. Det har ellers været en uskreven regel så længe, jeg kan huske, og det åbner op for en helt ny verden af designs, som jeg ikke havde forestillet mig for blot nogle få år siden.”

Teksturer er også én af Sissel Høffners egne favoritter.

forskellige negle.jpg

”For tiden er jeg rigtig glad for effekter i lag, så neglene får en masse dybde. Man får et helt specielt resultat med hver kombination, og neglene bliver meget levende. Jeg kan også godt lidt at lave to forskellige hænder, hvor hver hånd har hvert sit udtryk, og tilsammen får de et helt tredje. Jeg ved ikke, hvem der har bestemt, at alt skal være så symmetrisk.”

Spørger man Sissel Høffner, hvilke negletrends der venter os, lægger svaret sig op ad de seneste trends – der må nemlig stadig gerne eksperimenteres og være knald på farverne.

”Chrome i alverdens farver, nye takes på tekstur, atypiske farvekombinationer og designs med organiske farver og former,” lyder svaret mere præcist.

Må det alligevel gerne være lidt mere afdæmpet, har Sissel Høffner også to klassikere på hånden, som altid vil fungere.

fade.jpg

”Et fade fra naturnegl til farvet spids er en klassiker, og fungerer både med afdæmpede og stærke farver. Perlemorschrome er også altid flot og kan varieres alt efter, hvilken farve man lægger under.”

Her på redaktionen ønsker vi os Crocs-negle. Hvordan skal dine negle se ud til efteråret?

Anbefalet til dig