Kom med til ALT for damernes Kvindeløb – Danmarks hyggeligste!   TILMELD DIG HER

Mette Blomsterbergs opskrift på brunkager
Foto: John B

Mette Blomsterbergs opskrift på brunkager

Blomsterbergs brunkager

Der findes næsten ikke noget mere julet, end duften af nybagte brunkager. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på julens lækreste brunkager.

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand.

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader. Tag gryden af varmen. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder. Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.

Kom dejen i en beholder, 18x 18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner. Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9-12 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.

Tip:
Pak brunkagedejen smukt ind i cellofan og sløjfer i begge ender – en fantastisk værtindegave.
Julens klassiske opskrifter
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
Elsker du den klassiske julemiddag med flæskesteg med sprød svær og br...
confit de canard
Servér confit de canard som supplement til julemaden i stedet for at s...
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
Få opskriften på en skøn rødkålssalat med honning, æble og ingefær til...
Ris a la mande
Få opskriften på den klassiske juledessert ris a la mande med lækker k...
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter
Årets julefrokoster er over os, og skal du selv være værtinde for et s...

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok