Opskrift på saft af blommer
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet blommesaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sensommerens søde blommer indbyder til at gå i køkkenet for at lave skønne kager, desserter, saft og syltetøj. Her koger vi en sød og læskende blommesaft.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
17. aug. 2021 | Opskrift
1 flaske blommesaft | Total: 45 min

Ingredienser

Ingredienser:

  • 1 kg blommer
  • evt. 20 g vinsyre eller citronsyre
  • 4 dl vand
  • saften af 1 citron
  • 500 g sukker

Sådan laver du blommesaft

  1. Skyl blommerne, og halver dem. Tag stenene ud. Kog blommer, evt. vinsyre, vand og citronsaft sammen ca. 20 min.
  2. Kom det i en sigte, og dryp saften af ca. 1 time
  3. Kom saften i en gryde, og kog det op. Kom sukkeret i, og kog, til det er opløst. Kom saften i en ren og skoldet flaske. Opbevar saften i køleskab.
  4. Kan tilsættes konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen, hvis der ønskes lang holdbarhed, eller du kan fryse saften i passende beholdere.

TIP: Vinsyren giver saften en mere frisksyrlig smag. Saften blandes op med vand, når den skal serveres.

Anbefalet til dig