Johan Bülow om stress
Foto: Ulrik Jantzen At være iværksætter er 'fucking hårdt', mener 33-årige Johan Bülow, som giver karriereråd videre til lillesøster Emma, stifter af The Mallows.

Johan Bülow om stress

Johan Bülow: Jeg gik ned med stress og lærte én afgørende ting om livet

Succes kan være storslået – og benhårdt. Det måtte den 33-årige iværksætter Johan Bülow erfare, da han i 2007 opstartede sit Lakrids-imperium, Lakrids by Johan Bülow. Undervejs har succesen kostet ham både stress og venner, fortæller bornholmeren i denne uges ALT for damerne.

At være iværksætter kræver ’fucking hårdt’ arbejde.

Det fortæller lakrids-millionæren Johan Bülow, der har tilbagelagt dage og nætter med benhårdt arbejde, siden han i 2007 søsatte sin forretning, Lakrids by Johan Bülow.

Knofedt og ihærdigt arbejde satte på rekordtid den unge bornholmers lakrids-imperium på dagsordenen, men i 2012 kostede knokleriet også på sundhedsfronten.

Johan gik ned med stress.

– Når jeg ser tilbage på de første 6-7 år, var jeg eddermaneme villig til at skubbe ALT til side for min virksomhed. Jeg brugte 100 timer om ugen på arbejde og havde ikke altid mulighed for at være der, hvor jeg gerne ville. Med den arbejdsindsats, jeg lagde hver uge, skulle jeg blive straffet. Og havde du spurgt mig to minutter inden, der slog et lyn ned i min nakke, havde jeg bare sagt: jaja, jeg har travlt, men sådan er det. Jeg var nået til et punkt, hvor min bedste ven klappede mig på skulderen og sagde: Jeg gider ikke det her mere. Vi er bedste venner, men vi ses aldrig. Du ringer aldrig, hvad sker der, fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Stressen blev et afgørende vendepunkt i Johans tilværelse. For første gang nogensinde måtte han tage sit liv op til revision og én gang for alle prioritere, hvad han gerne ville bruge sin tid på.

Hvad var det i grunden, der gjorde ham glad?

– Jeg er faktisk glad for, at jeg fik stress, for jeg har lært at strukturere min tid og prioritere at være sammen med min kone, børn og dem, der betyder noget. Der er nogle ting, man må gøre op med og blive bedre til. I dag arbejder jeg den halve tid, men når det samme, fordi jeg bruger min tid bedre, siger han.

”Jeg har måttet gøre mine ofringer”

Da ALT for damerne møder den unge iværksætter, er han i selskab med sin 24-årige lillesøster, Emma Bülow, der ligesom sin storebror er godt på vej til at skabe en solid forretning for slikmunde.

Hvor Johan laver lakridser, koncentrerer Emma sig om skumfiduser under navnet The Mallows.

Som unge iværksættere har de begge oplevet, at succes kan være lige så nedslående, som det kan være storslået.

Det koster tid, og undervejs er et par venskaber røget i svinget. Oftest fordi de ikke kunne forstå søskendeparrets valg af livsstil.

– Jeg har sgu mistet venner undervejs. Dels fordi jeg har arbejdet meget, men også fordi succesen er blevet for stor til, at de har kunnet rumme det, siger Johan Bülow og fortsætter:

– Jeg har ellers været meget afslappet omkring det, men hvis jeg i forvejen ikke har været der nok for dem, hvilket jeg helt sikkert ikke har, så tror jeg, at det er en blanding af, at de ikke helt kan rumme, at jeg i en meget ung alder fik mit eget hus på Frederiksberg og kørte i en lækker bil, blandet med skuffelsen over, at jeg ikke kom til deres fødselsdage. Det føltes meget voldsomt, når gamle venner kom hjem til mig, og jeg i deres øjne kunne se, at de ikke kunne håndtere det. Jeg har måttet gøre mine ofringer – og det kommer du også til, siger han på ’storebrormåden’ og kigger på sin lillesøster.

Læs hele interviewet med de to Bülow-søskende i denne uges ALT for damerne, hvor de blandt andet fortæller om deres frie barndom, om at blive sammenlignet med hinanden og om at få sukker ind med drop.

Johan Bülow, 33

  • Stifter af og kreativ direktør i Lakrids by Bülow
  • Bor i København med sin kone, Sarah Askari, som han har to børn med

Emma Bülow, 24

  • Stifter af og direktør i The Mallows
  • Bor i København med sin kæreste
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Iværksætteri