forfatter Leonora Christina Skov og hustru Annette K. Nielsen

Foto: Les Kesner Uforløste følelser fik det første år af parforholdet bølgerne til at gå højt mellem Leonora Christina Skov og hendes hustru.

Leonora Christina Skov om sit ægteskab: Der er to ord, vi aldrig siger til hinanden igen

Efter tre måneders parhold begyndte forfatter Leonora Christina Skov og Annette K. Nielsen at skændes om alt fra kærlighed til penge. Det kom så vidt, at de valgte at gå i terapi – og her lærte de noget meget vigtigt. Det fortæller de i et stort fællesinterview i denne uges ALT for damerne.

De skændtes om penge. De skændtes om kærlighed. De skændtes HELE tiden.

Den prisbelønnede forfatter Leonora Christina Skov har aldrig nogensinde skændtes så meget med et menneske, som hun gjorde det første år efter hun fandt sammen med sin daværende kæreste og nu hustru, Annette K. Nielsen.

Det fortæller hun i et stort dobbeltinterview i denne uges ALT for damerne.

”Vi skændtes som ind i helvede – om alt muligt. Vi skændtes helt vildt. Jeg følte mig ikke elsket. Jeg var godt klar over, at det var mig, som var blevet forelsket, mens Annette ikke havde følt noget særligt, og det var mig, som ville det her mest. Jeg havde den der følelse af, at kærligheden kun var ovre hos mig, mens Annette bare var ligeglad. Det var sådan noget, vi skændtes om. Om Annette overhovedet kunne lide mig,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg kom fra en situation med nogle forældre, som jeg virkelig ikke følte mig elsket af. De forkastede mig, så det var ikke til at holde ud at blive ved med at være i en relation, hvor jeg følte, at Annette heller ikke elskede mig.”

Aldrig og altid

Annette K. Nielsen, som i dag er gift med Leonora Christina Skov på 14. år, havde dengang aldrig rigtig været i et længerevarende kærlighedsforhold og ikke boet med en kæreste før.

Hun havde derfor svært ved at finde sig til rette i at være i et parforhold.

”Jeg ville gerne, men det var utrolig svært for mig følelsesmæssigt. Jeg tror, at det var en angst for et egentlig vellykket intimt forhold. Hvor jeg kunne læne mig tilbage. Hvor jeg faktisk kunne stole på, at det menneske, som jeg var sammen med, ville mig,” siger Annette K. Nielsen.

I dag kan hun ikke forestille sig at have den form for relation til et andet menneske end Leonora Christina Skov, men de dengang uforløste følelser fra begge sider gjorde, at parret ofte endte i ophedede diskussioner. Til sidst kom det så vidt, at Leonora Christina Skov efter et års parforhold gav op og sagde, at hun ville gå.

Men parret valgte at trække i den sidste livline og besluttede sig for at begynde i terapi. Her skulle de lære at tale sammen igen og høre, hvad hinanden siger.

Siden da har de ikke skændtes på samme måde. Selvfølgelig har de meningsudvekslinger, men ikke på den hysteriske og opslidende måde, som før i tiden, som parret selv beskriver det.

”Vi stoppede med at bruge sådan nogle ord som ”altid” og ”aldrig”. For eksempel ”du gør aldrig”. På den måde optrappede vi ikke den konflikt, vi havde. Og så kunne vi tale bedre med hinanden,” fortæller Leonora Christina Skov.

Læs hele Leonora Christina Skov og Annette K. Nielsens kærlighedshistorie i denne uges ALT for damerne, og hør blandt andet, hvad parret har gjort sig af tanker om deres aldersforskel, samt hvordan Annette friede til Leonora i et fitnesscenter.

Leonora Christina Skov, 45 år

Forfatter, mag.art. i litteraturvidenskab. Har skrevet bestselleren ”Den, der lever stille”, der handler om hendes egen opvækst og tidlige voksenår. Den er solgt til filmatisering og har bl.a. vundet De Gyldne Laurbær i 2018. Nu er hun aktuel med efterfølgeren ”Hvis vi ikke taler om det”.

Annette K. Nielsen, 67 år 

Uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og arbejder i dag som kultur- og videnskabsjournalist samtidig med, at hun skriver på en populærvidenskabelig bog om lyd. Hun er født i Zimbabwe og vokset op i Canada, USA og Thailand. Hun flyttede til Danmark som 14-årig.

Leonora og Annette blev gift i 2007 og bor i dag sammen i en lejlighed på Frederiksberg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed og Interview