Geggo om den første måned som mor
Foto: Privat Geggo er blevet blæst bagud over den ubetingede kærlighed, hun nærer til lille Alba.

Geggo om den første måned som mor

Geggo har været mor i en måned: "Jeg har lagt mit ego på hylden"

Hun siger 'pyt' til at optræde i tv uden makeup, og hun tør næsten ikke gå over vejen med lille Alba. Geggo fortæller her om sin første måned som mor.

Hvad er det mest udfordrende ved at være mor?

– Det er udfordrende at være i søvnmangel, og jeg kan godt forstå, hvorfor det bliver brugt som en torturmetode nogle steder. Det er hårdt ikke at sove. Heldigvis bliver jeg ikke ekstra ked af det eller hidsig, bare fordi jeg mangler søvn, men jeg kan godt snerre lidt ad min kæreste. Måske fordi jeg kender ham så godt, og vi er så tætte. Han tager det pænt, for selv om jeg er smadret og udkørt, har jeg stadig mit overskud.

LÆS OGSÅ: Gør som de kendte – opkald dit barn efter en by, et område eller et land

Hvordan har det ændret dig at blive mor?

– Mine behov kommer i sidste række, efter min datter er kommet til verden. Jeg har lagt mit ego på hylden, men det gør faktisk ingenting. I de afsnit af Familien fra Bryggen, der foregår op til og efter fødslen, har jeg ikke et gram makeup på, jeg har ikke redt mit hår, og mit hår er fedtet. Det er aldrig sket før i programmet. Jeg er ikke skide lækker, men ingen andre skal holde min datter for, at jeg kan tage makeup på. Mit fokus er på hende, og så må jeg være grim og klam et øjeblik. Det kan jeg godt leve med.

LÆS OGSÅ: 8 situationer der kan være ubehagelige for dit barn

Hvad er det mest fantastiske ved moderskabet?

– Det har været fantastisk at have fokus på det her lille væsen, der er kommet ind i mit liv. Det er det vildeste. Jeg har altid elsket at være en person, der er i fokus, så jeg vil ikke sige, at det er decideret dejligt, at der ikke er fokus på mig, men det er bestemt heller ikke en dårlig ting.

LÆS OGSÅ: Saseline: "Du kan aldrig holde pause fra mor-rollen!"

Er der noget, der har overrasket dig?

– Folk fortalte mig om den ubeskrivelige kærlighed, jeg ville opleve til mit barn, når jeg blev mor. Jeg havde det sådan lidt, “ja ja, slap nu af”. Jeg havde min kæreste, som jeg elsker over alt på jorden og en stor kærlighed til min familie og mine hunde, så jeg vidste da godt, hvad kærlighed var. Men det ved man bare ikke, før man sidder med sit barn. Hold nu op, hvor er jeg blevet overvældet af det, for det er sådan en helt ubetinget og ren kærlighed, som er umulig at beskrive. Du er nødt til at opleve den.

Hvordan var det at føde i forhold til det, du havde forestillet dig?

– Det lyder rigtig kliché-agtigt, men jeg fik faktisk min drømmefødsel. Jeg havde ønsket mig fire ting: At jeg ikke skulle sættes i gang, at jeg kunne føde naturligt uden kejsersnit, at jeg kunne føde uden smertestillende, og at jeg kunne amme fra start af. De fire ting var det, der var vigtigst for mig, og det fik jeg opfyldt. Urkvindefødslen. Det var fantastisk.LÆS OGSÅ: Når mor kommer i anden række

Hvordan havde du det efter fødslen?

– Efter jeg havde født, havde jeg det som om, at hele verden bare kunne komme an. At kvinder er det sejeste køn, føles bare så rigtigt, når man ligger dér og har født. Det er så vildt, at vi kvinder kan det, for selv om det er det fedeste, jeg nogensinde har prøvet, så er det også det hårdeste. Veer er det mest smertefulde – der er ikke noget, der topper veer, og slet ikke når du har dem i 25 timer, som jeg havde. Når du ligger med dit barn i armene, er smerten allerede glemt.

Hvordan føltes det at komme hjem som familie?

– Jeg græd, da vi skulle hjem fra hospitalet. Det skyldtes nok til dels hormoner og følelser, men jeg var også meget nervøs over at skulle tage vores datter med ud i den virkelige verden. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg var klar til det store ansvar udenfor hospitalets trygge rammer. Det hele var meget overvældende. Da vi kom hjem, føltes det alligevel komplet naturligt. Selvfølgelig var der pludselig en ekstra person og et ekstra ansvar, og alt fokus var – og er – på hende. Det var jo ikke sådan, at jeg gik hjem og tænkte, “ahh nu vil jeg lige tage mig et langt bad og plukke mine øjenbryn”. Vi gik hjem fra hospitalet, og nu er vi mor og far på fuldtid. Og det har ikke været spor mærkeligt eller akavet.LÆS OGSÅ: Tænker du stadig på din fødsel?– Den første nat sov hun cirka tre timer ad gangen. Jeg gav hende mad, og så brugte jeg rigtig meget tid på bare at stirre på hende – sådan lidt psykotisk – fordi jeg simpelthen bare syntes, at hun var så smuk. Min glæde ved at have fået hende fik mig også til at græde en del den første nat.

Hvornår har du haft lyst til at smutte fra det hele?

– Det har jeg ikke haft lyst til. Tværtimod. Når jeg går på toilettet for eksempel, føler jeg, at jeg mangler noget. Behovet for at være lidt alene, skal nok komme senere, men lige nu, hvor hun ligger inde i soveværelset og sover, føler jeg mig helt nøgen. Jeg har heller ikke været udenfor uden hende endnu. Jeg lever lidt en huleboertilværelse for tiden og er mest hjemme. Selvfølgelig har jeg haft hende med ude nogle gange, og det er en ret vild følelse at gå der med sit barn. Jeg kigger til siderne halvtreds gange, før jeg går over vejen med hende.

Hvordan tror du, at moderskabet kommer til at ændre dit liv?

Faktaboks

Stephanie Karma Christiansen – aka Geggo – er 25 år gammel og kendt fra reality-programmet ’Familien fra Bryggen’, som bliver sendt på TV3.

Den 5. februar 2016 fødte hun datteren Alba, som hun har sammen med kæresten Cengiz Salvarl.

– Jeg har været glad for at feste før i tiden, det ved de fleste. Men allerede et godt stykke tid, før jeg blev gravid, var det sjældent, at jeg drak mig fuld, for jeg havde slået mig til ro. Det gjorde jeg, da jeg mødte min kæreste, så det er ikke sådan, at der nu er sket en drastisk ændring, hvor jeg skal tage mig sammen og blive voksen. Jeg har været voksen i et godt stykke tid.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der inde i din babys hjerne?

Hvordan har du det med din mor-krop?

– Jeg tog 23 kilo på. Meget af det var væske, som blandt andet satte sig i mit ansigt, så jeg havde et dejligt bildæk rundt om hagen. Jeg har tabt fjorten kilo indtil videre på fire uger, så der er stadig lidt endnu, men det gør ikke noget. Faktisk er jeg lidt overrasket over, hvor lidt det stresser mig, at jeg er lidt blævret og har lidt ekstra på sidelårene.

LÆS OGSÅ: 10 ting jeg gerne ville have vidst som nybagt mor

LÆS OGSÅ: Det her skændes nybagte forældre om

LÆS OGSÅ: Stephanie: Derfor bliver jeg kaldt Geggo

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Fødsel og Barsel