Ny mor
SPONSORERET indhold

Blog: 10 ting, jeg gerne ville have vidst som nybagt mor

Den første tid som nybagt mor er overvældende, fantastisk - og vildt skræmmende. Her er 10 ting, som blogger Astrid Scheel Meyer gerne ville have haft kendskab til.

Af: Blogger Astrid Scheel Meyer Foto: Privat
11. jan. 2016 | Børn | Vores Børn

Et nyt år er begyndt, og en af mine veninder blev for to måneder siden mor for første gang. Det vækker selvfølgelig minder til min egen tid som nybagt mor. Jeg har derfor fundet lidt noter frem fra gemmerne, og skriver denne liste til alle nybagte mødre derude.

10 ting du skal forberede dig på

1. At nogle babyer skriger meget og højt – lige fra starten! Alt er ikke lutter idyl de første par dage, men rå babygråd og skrig. Velkommen til baby-verden, hvor der ingen blid opstart er. Baby skriger for at kommunikere, men højst sandsynligt beroliger det dig kun lidt. Du får sved på panden og prøver febrilsk at finde ud af, hvad baby ønsker.

2. At være naiv er på nogle punkter af moderskabet helt normalt. Du kan ikke forberede dig på alt, uanset hvor meget du prøver. Du vil blive overrasket over nogle af de mærkelige udfordringer, du får.

3. Selv om du og din kæreste/mand synes at være enige om meget i dagligdagen, skal der nok være diskussionspunkter, når lille baby kommer til verden. Du skal nok lige vænne dig til, at alt omkring baby pludselig skal debatteres.

4. Teamwork mellem din kæreste/mand og dig er noget der skal øves – det er ikke bare noget, der kommer dumpende ned fra himlen i barselsgave. Når du panikker over, at I er uenige, eller det kokser helt med planlægning og samarbejde, så husk at sige til dig selv: “Ahaa, det er så noget vi skal ØVE os på”.

5. I det første lange stykke tid kan det føles, som om du konstant bliver vurderet på din evne til at være en god mor. Det er hos lægen, af naboen, familien, venner osv. Uanset hvor cool du bildte dig ind, at du ville være før fødslen – så bekymrer du dig nu, om du er god nok. Det bliver bedre med tiden.

6. Du bliver formentlig lidt af en kontrolfreak. Du vil gerne have styr på alting, og du mister al sans for humor. Nu drejer det sig kun om én ting – babys ve og vel! Det bliver også bedre med tiden.

7. Det kan godt være, din humor forsvinder fuldstændigt for en stund, for det her moderskab er serious business, men bare rolig; det bliver (også) bedre med tiden. Faktisk udvikler du og din partner måske en plat form for humor, som du lærer at sætte meget pris på. Humoren kommer af at gå meget op og ned ad hinanden og kun tale om baby, baby, baby. Ikke mindst manglen på søvn fremmer også den platte humor. Pludselig synes I, at alting er sjovt.

8. Måske har flere fortalt dig, at du og din partner vil udvikle et særligt tæt bånd, eller at det vil føles helt naturligt at være mor/en familie – men måske skal du måske lige finde dine ben at stå på. Det tætte bånd udvikles, og I finder ud af at være en familie. I griner ad de samme interne ting, forstår jer på kodeord og lever pludselig helt fint med halve samtaler. I bliver simpelthen eminente til at regne ud, hvad den anden mener.

9. At hvad du læser i ‘Hvor lagde jeg lige babyen’ af Julia Lahme er meget rammende. Det er en god forberedelse at læse bogen eller andres ærlige beretninger i bog- eller blogform. Bed også om sandheden fra et par veninder med børn, for de første par måneder kan være ret så hårde, hvis ikke du er forberedt.

10. Beskyttelsestrangen over for din baby varmer ikke kun om hjertet – den føles nærmest skræmmende i starten. Dine sanser er på overarbejde, og uanset hvor mange der beroliger dig, føles det stadig, som om baby er lavet af porcelæn.

Bonusinfo – husk, at mangel på søvn også forklarer en del, så hvis du undrer dig over et eller andet – dit humør, din manglende evne til at formulere dig eller evne til at koncentrere dig – så er manglende søvn måske synderen.

Læs mere på hjertestreger.dk 

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål du bør stille sig selv som nybagt mor

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at være spritny mor

LÆS OGSÅ: 9 hemmeligheder om at være nybagt mor