Saseline om at være mor til to
SPONSORERET indhold

Saseline: "Du kan aldrig holde pause fra mor-rollen!"

Hvad synes sangerinde og blogger Saseline Sørensen er det mest udfordrende - og det mest givende ved at være mor? Det svarer hun på her.

Af: Amalie Nebelong Foto: Privat
25. jan. 2016 | Børn | Vores Børn

Hvordan er det at have to børn med stor aldersforskel?

 

– Der er ingen tvivl om, at der både er fordele og ulemper. Har du to jævnaldrende børn, har de nok lidt mere gavn af hinanden, hvilket kan gøre leg og og det at tage på ferie sammen lidt nemmere, idet børnene har hinanden. På den anden side, så er Sean så god en storebror og meget hjælpsom, og så tror jeg, at de får stor gavn af hinanden, når de bliver ældre. Hvis jeg skal nævne en ulempe, er det helt sikkert, at de med deres syv års forskel har vidt forskellige behov. 

LÆS OGSÅ: Søskendejalousi: "Min søn kunne ikke fordrage sin lillesøster"

Hvad har været det mest udfordrende ved at blive mor igen?

– Jeg synes ikke, det har været mere udfordrende her anden gang. Tværtimod har jeg en anden ro og tilgang til det, fordi jeg har prøvet det hele før. Jeg er blevet ældre og har været igennem hele babyfasen med Sean med alt, hvad det indebærer af sygdomme og så videre. Så jeg ved også, at de dårlige perioder går over igen.

Hvilke erfaringer har du taget med dig fra første barsel?

– At jeg skal nyde roen og den stillestående følelse og det faktum, at dagene minder meget om hinanden det første år. Det kan være hårdt, da jeg da indimellem godt kan savne mit gamle jeg og mit gamle liv. Men jeg synes stadig, jeg prioriterer mine veninder og alenetid med Sean. Barsel med det første barn er helt anderledes end barsel med barn nummer to. Denne gang har jeg også en stor dreng, der skal have min tid og opmærksomhed. Det syntes jeg var udfordrende i starten, for den eneste tid jeg har til at gøre mine egne ting er, når Dexter sover, men den tid bruger jeg på Sean. Men alt varer kun ved for en periode, og jeg synes, at min anden barsel har været meget stille og rolig, fyldt med nydelse fra min side og uden dårlig samvittighed.

Hvilke udfordringer, synes du, er størst ved moderskabet?

– At du aldrig kan holde pause fra det. Det kan være svært indimellem, synes jeg. Derfor sætter jeg virkelig også pris på de enkelte timer eller dage, hvor jeg ‘holder fri’ fra morrollen. Som for eksempel da jeg var fem dage i New York med veninderne for nylig.Jeg synes det er udfordrende at være mor, når der opstår en situation, hvor der skal stilles krav eller sættes grænser. Jeg vil så gerne gøre det på den bedst mulige måde og via kommunikation i stedet for et “mor har ret”. Jeg synes, der er sket et stort fremskridt inden for moderne børneopdragelse – og heldigvis for det. Jeg går bestemt ikke ind for konsekvenser, der indebærer straf, som normen var i gamle dage. Jeg elsker børnepsykologien, der råder os til at kommunikere mere med vores barn og prøve at forstå dets behov. Det er også en læringsproces for os som forældre, for det kræver ekstra overskud og energi at formidle, lytte og være nærværende.Når jeg står med en udfordring, er jeg god til at huske mig selv på, at det også er en læringsproces for mig. Ikke kun for mine børn. Jeg er blevet mere rummelig og tålmodig som menneske af at blive mor.

Hvornår har du haft lyst til at smutte fra det hele?

– Den følelse får jeg da indimellem – især når mit søvnbehov har været i minus. Men så går jeg lige en tur, mens ungerne er sammen med farmand, og så går der ikke mere end ti til tyve minutter, så vil jeg gerne tilbage igen.

Hvad har været anderledes ved at få barn nummer to?

– Første gang vidste jeg overhovedet ikke, hvad det ville indebære at få et barn. Så det første år med Sean var enormt hårdt psykisk og mentalt for mig. Nok nærmest lidt af et chok for det at blive mor kan ikke forklares, det kan kun opleves. Jeg havde ikke prøvet andet end bare at skulle passe på mig selv, og pludselig havde jeg ansvaret for denne lille skabning døgnet rundt. Det var en kæmpe omvæltning.

Hvad elsker du mest ved at være mor?

– Den uendelige kærlighed, jeg mærker. De fantastiske momenter jeg har, hvor kærligheden er så enorm, at jeg kunne spise dem. Vi har den dejligste morgen hjemme hos os. Dexter vågner normalt lidt i syv. Når jeg har skiftet hans ble, tager jeg ham med ind i storebrors seng, hvor vi vækker Sean, der skal op og i skole. Men vi bruger gerne et kvarter i Seans seng, hvor der bliver kysset, krammet og grinet. Det er simpelthen så dejligt, og det er min yndlingsstund på hele dagen.

Hvilke aktiviteter kan I lave sammen, som begge børn synes er sjove?

– Lige nu fanger du mig på en lang ferie med drengene, og poolen er et hit for dem begge – sådan er det vel med alle børn uanset alder. Der bliver grinet en masse og pjasket rundt. Jeg nyder dem på en helt anden måde her, end jeg har prøvet før. Dexter viser i en alder af elleve måneder allerede stor interesse for fodbold og prøver at sparke bolden tilbage, fordi han har set sin storebror spille. Jeg er selvfølgelig nødt til at holde i Dexter, men han vil meget gerne sparke til den bold – konstant – og være ligesom storebror.

Hvad savner du mest fra din tid, før du fik børn?

– Friheden til at kunne gøre, hvad jeg vil, når jeg vil, og hvor jeg vil. Jeg er en rejsefugl, og det er så stor en del af mig. Men med to børn er det lidt af et arrangement. Der er nogle ting, der SKAL være tilgængelige, og det går bare ikke altid op i en højere enhed at rejse med dem. I hvert fald ikke med én, der er så lille som Dexter og én, der skal passe sin skolegang. Så rejserne har stået lidt på stand by det sidste år, hvor vi kun har været afsted ganske lidt. 

Hvordan har du det med din krop efter at have født to børn?

– Min krop har ændret sig en del efter barn nummer to. Jeg kan se strækmærker på maven, og bryster, der ikke sidder, som de sad før to omgange amning. Men jeg har det stadig godt med min krop og prøver at passe på den. Det er trods alt den, der skal bære mig igennem livet. 

LÆS OGSÅ: Mor-krop: 5 tydelige tegn på at jeg har født

LÆS OGSÅ: Nybagt mor: Vær stolt af din indre løvemor!

LÆS OGSÅ: Søskende: Nummer to på vej? Få eksperternes råd