Babynavne trend - kendte
SPONSORERET indhold

Gør som de kendte – opkald dit barn efter en by, et område eller et land

Texas, Kenya eller Capri? Her er 25 babynavne med et geografisk twist.

Af: Mette Simensen Foto: Instagram
26. feb. 2016 | Børn | Vores Børn

Burhan G’s søn hedder Dallas, Remees datter hedder Kenya og David Beckhams ældste søn hedder Brooklyn. Babynavne, der refererer til byer eller lande, er tilsyneladende særligt populære blandt kendisser i øjeblikket. Det er der flere grunde til, ifølge livsstilsekspert Henrik Byager.

– Vi er i en periode, hvor alt er muligt, der er nærmest ikke noget, man IKKE kan kalde sine børn. Lige nu er der forældre, der kan se en skønhed i geografiske områder med nogle klare værdier og energier, siger livsstilseksperten.

LÆS OGSÅ: 29 pigenavne der er lige til at spise

For flere af kendisserne er der imidlertid en bagvedliggende årsag til det utraditionelle navnevalg. Remee og modelkæresten Mathilde Gøhler valgte Kenya til deres datter, fordi hun er undfanget i det afrikanske land, og komiker Uffe Holm og kæresten Tulle valgte Texas til deres førstefødte, fordi komikeren er en passioneret pokerspiller. Sønnen blev derfor opkaldt efter pokerspillet Texas Hold’em.

– Det er så meget uden for den slagne vej at vælge byområder eller lande som navn til sit barn, at der må være en særlig forklaring – og den kan man godt lide at give, hvis man vælger et sådant navn. Hvis barnet hedder Kenya, vil de fleste spørge ’Hvorfor lige Kenya’, og så har man en god forklaring, siger Henrik Byager.

– Dallas er et navn med et twist, fordi det både er Texas, prærien og en ikonisk tv-serie. Brooklyn er en superfed bydel, som er cool, hip og hypet, siger Henrik Byager.

Fælles for navnene er, at der ligger nogle klare signaler og værdier bag, som forældrene formentlig gerne vil overføre til deres barn. Ingen af de nævnte navne ligger på den danske top 50-liste over babynavne. Tendensen er nemlig ikke rykket ind hos hr. og fru Leverpostej.

– Det er frontrunnere, folk der er lidt cool og som ofte ses i medierne. De har måske behov for at gøre noget mere ud af deres børns navne. At skille sig ud og bevæge sig væk fra det ensformige og kedelige, siger livsstilseksperten.

Vi har listet godkendte navne i Danmark, der refererer til byer, lande eller områder. Brooklyn, som er en bydel i New York, er navnet på David Beckhams søn. I Danmark er navnet imidlertid godkendt som pigenavn. Paris, som også er navnet på hovedstaden i Frankrig, kan i Danmark anvendes til både piger og drenge, og det samme er gældende for Avalon. 

PIGENAVNE

1. Lima (Peru)2. Kenya (Afrika)3. Himalaya (Asien)4. Palma (Mallorca)5. Paris (Frankrig)6. Sydney (Australien)7. Alexandria (Egypten)8. Avalon (forstad til Sydney)9. Brooklyn (bydel i New York)10. Capri (Italien)11. Dakota (USA)

DRENGENAVNE

12. Harlem (Bydel i New York)

13. London (UK)

14. Phoenix (USA)

15. Santiago (Chile)

16. Texas (USA)

17. Acton (forstad til London)

18. Arden (Nordjylland)

19. Aspen (USA)

20. Atlas (bjergkæde i Nordafrika)

21. Avalon (forstad til Sydney)

22. Basel (Schweiz)

23. Cuba (Mellemamerika)

24. Dallas (USA)

25. Devon (grevskab/county i UK)

LÆS OGSÅ: 28 babynavne der emmer af luksus og overklasse

LÆS OGSÅ: Bodeganavne er den nye trend i babynavne

LÆS OGSÅ: Babynavne: 14 råd til at finde det helt rigtige navn til dit barn