Ting at opleve for børn langs den tyske autobahn
SPONSORERET indhold

7 fede pitstop langs den tyske autobahn

Turen gennem Tyskland kan føles uendelig med utålmodige børn på bagsædet. Med mindre I indlægger pistop undervejs – her er 7 perfekte pauser.

Af:: Simone Brandt Hald Foto: Getty Images & PR
13. jul. 2021 | Børn | Vores Børn

Hainich-Nationalpark.jpg

I toppen af træet

Tag en pause i de højere luftlag i Nationalpark Hainich i Thüringer Wald. Det grønne område ligger midt i landet og kaldes meget passende Tysklands grønne hjerte. Faktisk er skoven en af de sidste bøge-urskove i Europa, og det har givet den en plads på UNESCOs eftertragtede Verdensarvsliste.

Brænd lidt krudt af på træboardwalken, der ender i 25 meters højde ved trækronernes top. Mærk suset i maven, når I passerer de dinglende hængebroer undervejs, og lad jer betage af det bølgende grønne tæppe, der møder jer fra udsigtstårnet 40 meter over skovbunden.

Nationalpark Hainich
Retning mod: Frankrig, Østrig og Italien

EuropaPark.jpg

Én gang til! 

“Er vi der ikke snart,” lyder det for 117. gang. Er jeres tålmodighed ved at slippe op efter en lang dag on the road, så tag et pitstop i en af verdens største forlystelsesparker, Europa-Park, der ligger helt ideelt på grænsen mellem Tyskland og Frankrig.

Overnat i en af parkens tilhørende hoteller, eller find et billigere alternativ i nærheden, og start morgendagen i toppen af et pariserhjul eller fastspændt i en virtual reality rutsjebane.

I kan også se animationsfilm i 4D biografens bløde, bevægelige sæder med indbygget vindpust og vandsprøjt eller ræse rundt i parkens megarutsjebaner. Europa-Park har sjov for børn og voksne i alle aldre.

Europa-Park
Retning mod: Frankrig, Schweiz og Italien

LÆS OGSÅ: Fra drøm til virkelighed: Laura og Peter gik Caminoen med deres to små børn

Rothenburg.jpg

Smuttur til middelalderen

Gamle bindingsværkshuse, byporte, fontæner, forsvarsanlæg og vinstuer. Rothenburg ob der Tauber er en af de mest velbevarede middelalderbyer i verden og et overflødighedshorn af middelalderlig charme, der fortryller enhver.

Den ti meter høje bymur er stadig intakt, og visse steder er det sågar tilladt at gå på den. Gå også en tur i bymidtens snævre gader med regnbuefarvede husfacader, og lad ungerne vælge et stykke legetøj eller en pose slik i en af de flotte butikker. Så sænker roen sig måske endelig over bagsædet.

Rothenburg ob der Tauber
Retning mod: Frankrig, Schweiz og Italien

Sinsheim.jpg

Fart over feltet

Wroom, wroom. Speederen i bund, Technik Museum Sinsheim venter forude. Museet lidt syd for Frankfurt er Europas største af sin slags og rummer alt fra seje sportsvogne til motorcykler, jetfly, vintagebiler, formel 1-racere og lokomotiver – i alt mere end 3.000 forskellige mekaniske transportmidler.

Mest spektakulær er Air France Concorden og dens russiske pendent, en Tupolov TU-144, som man kan inspicere indefra via en trappestige, der går fra udstillingen og op på bygningens tag, hvor de to iøjnefaldende vartegn stikker snuden i sky.

Technik Museum Sinsheim
Retning mod: Frankrig, Schweiz og Italien

Eventyrslot.jpg

Ikonisk eventyrslot

Efter en hel dag med udsigt til autoværn og pandekageflade landskaber er det fantastisk at ramme de bjergrige ruter i Sydtyskland. I den bayerske landsby Hohenschwangau troner eventyrslottet Neuschwanstein på en bjergtop med udsigt til sø, grøn bevoksning og de mageløse Alper.

Det syn skal nok få arvingerne til at løfte blikket fra iPad’en! Slottet er komplet med spir, krummelurer og tårne i lange baner – ikke så underligt, at Walt Disney blev så betaget af det sydtyske slot, at han flere gange har ladet sig inspirere af det.

Både Askepots palads i den elskede børneklassiker fra 50’erne og Torneroses eventyrslot i Disneys temaparker har stærke referencer til Neuschwanstein. Også indefra vil slottet give både små og store øjne så store som tekopper. Det vrimler dog med turister i højsæsonen, så book billet på forhånd for at slippe uden om de værste køer.

Neuschwanstein
Retning mod: Østrig, Italien og Schweiz

LÆS OGSÅ: Sommerferie i Danmark for hele familien

Basteibroen.jpg

Tæt på skyerne

Det er ikke svært at forestille sig en White Walker komme marcherende eller en ridder galopperende på den storslåede Bastei stenbro i Saxon Switzerland Nationalpark mellem den østtyske storby Dresden og den tjekkiske grænse.

Scenerierne her er som taget ud af populære tv-shows som Game of Thrones og Ringenes Herre. Bastei-broen er omgivet af spektakulære klippeformationer, hvorfra man kan se Elben sno sig gennem landskabet.

Husene langs flodens bred ser bittesmå ud oppe fra klippeafsatsen, der befinder sig så højt over jordoverfladen, at skyerne af og til glider forbi om ørene på en. Nationalparken er oplagt til en halv- eller heldagsudflugt og byder også på masser af vandrestier i mange forskellige sværhedsgrader, så der er rig mulighed for at få strukket de trætte køreben godt igennem.

Saxon Switzerland Nationalpark
Retning mod: Tjekkiet, Østrig og Kroatien

TropicalIslands.jpg

Vandhundenes paradis

På med badevinger og svømmebriller! Det gigantiske badeland Tropical Islands 60 km. syd for Berlin har til huse i en gammel flyhangar med oceaner af plads og en temperatur på 25 grader året rundt. Ahhh … Her er både massevis af vandrutsjebaner, opvarmede pools, kunstige strande og tropisk regnskov med flamingoer.

Den ekstraordinære loftshøjde på 107 meter gør det muligt at flyve i luftballon inde i hangaren, og man kan også overnatte i luksustelte såvel som hytter på stranden. Ungernes begejstring vil med garanti nå nye højder – så må stranden, saltvandslokkerne og den franske riviera vente lidt endnu.

Tropical Islands
Retning mod: Tjekkiet, Østrig og Kroatien

OBS: Pga. corona anbefaler vi, at I altid tjekker åbningstider etc. forud for et besøg, da der kan forekomme ændringer.

Kilder: Berlingske, Ekstrabladet, FDM Travel, dengodeferie.dk mfl. 

Anbefalet til dig