Spirituel mor: ”Mine børn har krystaller med i tasken”
SPONSORERET indhold

Spirituel mor: ”Mine børn har krystaller med i tasken”

Noells børn sover med krystaller under hovedpuden, Karen dæmper ungernes uro med meditation, og Amalies baby har fået lagt et fødselshoroskop. De er ikke de eneste, for det alternative har medvind for tiden. Mød tre mødre med en veludviklet spirituel sans.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Martin Bubandt
08. jan. 2021 | Børn | Vores Børn

Der skete noget særligt i mig, da jeg blev gravid med min datter. Jeg blev med ét meget bevidst om, at jeg ikke kun ville blive hendes mor, men også hendes rollemodel. Mit liv havde taget mig væk fra min essens, og jeg tog alt op til revision. Lavede jeg rent faktisk dét, jeg drømte om og havde forestillet mig som barn og ung?

Det gjorde jeg ikke. Jeg har siden barnsben haft en meget stærk følelse af, at jeg som voksen skulle nå ud til en stor gruppe mennesker, og at jeg ville starte samtaler om temaer som frihed, balance og indre ro. Jeg stoppede på min uddannelse til sygeplejerske og søgte ind på kommunikationsuddannelsen på journalisthøjskolen.

Spiritualitet har altid fyldt i mit liv, mens krystallerne mere var et hobbyprojekt, og jeg ville gerne finde nogle danske Instagram-profiler, der dyrkede samme interesse, men jeg kunne bare ikke finde det, så jeg lavede min egen @noell_crystals. Derfra gik det hurtigt. Jeg gik fra ti følgere til 12.000 på 2,5 år. Krystallerne er et energiredskab, der støtter os i at stole på og lytte til vores intuition.

Vi er opdraget til at hente svar på livets spørgsmål i skolen, hos forældre, venner og google. Derfor oplever mange på et tidspunkt, at de slet ikke kan mærke sig selv. Der vil mange krystalsælgere sige, at du bare kan fortælle dem, hvad du oplever eller ønsker, og så fortæller de dig, hvilken krystal du skal bruge. Jeg guider mine kunder til selv at mærke efter. Kig på krystalbillederne, eller find det ord, der beskriver din situation – eksempelvis “angst”. Bliv i din krop, slå hovedet fra, og når du mærker, der sker noget i dit system, når du kigger på en særlig sten, så har du din krystal.

Læs også: Mor og meditation: ”Vi løser konflikter ved at synge hjertesange”

Nogle bliver provokerede af den tilgang, fordi de ville ønske, jeg bare kunne give dem et svar. For mig er åndelighed lige så naturligt som at trække vejret og spise mad. Det er en kæmpe del af mit liv og hverdag, og derfor også af mine børns. Vi er sammen om krystallerne, ligesom vi er det, når vi bager en kage sammen. Min datter går med ravkæder og ankelkæder med krystaller, og min søn vil altid gerne give sten til børnefødselsdage.

De sover med krystaller og slapper af med dem. Men kun når de selv vil, for de skal først og fremmest lære at stole på deres egen intuition. Børn kan selv mærke, hvilke krystaller de er draget af. Mine unger har deres egne skåle med sten ved sengene og så en fælles skål ved sofaen. Når min søn er syg, har han været glad for blå calcit. Det var den, som han ville ligge med i hånden. At han vælger den intuitivt er tankevækkende, fordi den historisk set har været brugt til at køle ved feber. Min datter har altid valgt rosenkvarts, der giver ro.

Jeg vil ikke pådutte dem alt muligt. Jeg står op før hele familien og mediterer om morgenen. Hvis mine børn vågner, så sætter de sig sammen med mig og gør det samme. Uden jeg beder dem om det. Når de kommer hjem fra skole og børnehave, så skiftes de til at vælge en af mine røgelsespinde, og så vælger de automatisk den krystal, de ønsker at sidde med på sofaen. Inden de skal sove, laver vi åndedrætsøvelser. De beder selv om at få en af de økologiske olier på fra Noell Crystals, som er skabt med urter, blandt andet lavendel, der støtter i god søvn og afslapning.

Nogle aftener vælger de en krystal fra hver deres skål ved deres seng, som de sover med – andre aftener vil de ikke. Nogle dage vil de have en krystal med i tasken – andre dage ikke. Og det er helt okay. Jeg har ikke oplevet en eneste gang, når min søn har venner på besøg, at der er nogen, som ikke er draget af dem eller er nysgerrige. De spørger også: “Hvad for en er god til mig?”, for den overvejelse er de kommet til nu med den alder, de er nået til og deres skolegang. Hvorimod min datter og børnehavebørn er meget mere intuitive.

Læs også: Astrologi: ”En halv time efter Carmen var født, lagde jeg hendes fødselshoroskop”

Jeg spørger tilbage, hvad for en krystal, de særligt er draget af. Det taler vi så om. De skal finde deres eget svar, mærke deres mavefornemmelse. Selenit, hvis navn kommer fra den græske gudinde Selene, er særligt velegnet til børn. Den er god at have med til fødsler, fordi den vibrerer med lys. I nogle kulturer har shamanske jordemødre brugt selenit, fordi dens lys viser barnet vej ud af fødekanalen. Den bruges også til spædbørn, der skal have sjælen til at lande i kroppen, der nu skal tage imod føde og indtryk udefra. Ellers er det en balancegang.

Jeg anbefaler altid at lade større børn selv vælge den krystal, de vil have, men ellers kan man også navigere efter barnets stjernetegn. Calcit, rosenkvarts og fluorit giver alle ro og balance. De har en jordnær vibration, og deres farver giver boost på forskellige energier – balance, harmoni, ro og jordforbindelse. Så de er meget fine til både børn og deres forældre.

Ametyst siges at opløse mareridt og give bedre søvn. Lepidolit, blonde agat og hæmatit er alle sammen klassiske sovekrystaller. Man kan også gå med de klassiske krystaller som bjergkrystal, ametyst, rosenkvarts og røgkvarts. Så har du fire krystaller, der dækker hele dit energisystem, og som kan følge dig igennem hele livet. 

Denne artikel er oprindelige udgivet i Vores Børn, 05/2020 (august til oktober)

Anbefalet til dig