Rengøringsekspertens bedste råd til at vaske vinduerne
SPONSORERET indhold

Sådan vasker du vinduer effektivt

Trænger dine vinduer til at blive pudset, får du her rengøringsekspertens bedste råd til den mest effektive vask af vinduerne.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty Images
13. apr. 2022 | Bolig | ALT.dk

Kalenderen siger sommertid, og det betyder flere timer på dagen, hvor solen står højt. Selvom vi elsker solens stråler, afslører de også, om dine vinduer trænger til en grundig pudsning.

Derfor har ALT.dk snakket med rengøringsekspert Michael René fra pletvæk.dk, der deler sine bedste råd til at vaske vinduerne effektivt trin for trin. 

Trin 1: Brug de rigtige rengøringsmidler 
Fyld en spand med varmt vand, og hæld noget vinduesrens eller universalrengøring i. Bruger du universalrengøring, kan du tilføje en sjat eddike til vandet for at fjerne kalkpletter på ruderne. 

Trin 2: Vask og skrab
Brug en svamp til at vaske først vindueskarmene og derefter ruderne med. Når du har vasket snavset væk, skraber du vinduet rent med en vinduesskraber og tørrer kanten af vinduet af med en ren og tør klud, som du også kan bruge til at tørre overskydende striber på ruderne af med. 

Trin 3: Den lette udgave 
Hvis du virkelig ikke gider at vaske vinduerne selv, kan du få en elektrisk vinduesskraber, som har den fordel, at den støvsuger vandet væk, så overskydende beskidt vand ikke løber ned ad vinduerne og ender på karmene.

Anbefalet til dig