GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Broccolisalater: sunde lækre salater

Broccolisalat – opskrifter til hverdag og fest

Foretrækker du en traditionel version med bacon, rødløg og cremefraiche- og rødvinseddikedressing eller måske en moderne udgave med kylling, karrydressing og nødder? Broccolisalat er og bliver en lækker spise, der kan serveres både som tilbehør og som en ret i sig selv. Og det er både til hverdag og fest. Her på siden finder du de bedste opskrifter på broccolisalat fra ALT.dk

Hvilken salat skal man lave til stegen, saucen og kartoflerne, når man skal servere en fin middag for sine gæster? En almindelig hverdagssalat med tomat, iceberg og agurk er måske ikke det mest velegnede, hvis det skal være rigtigt festligt. Waldorfsalaten er et godt bud. Men den vi tænker på, er naturligvis en god, gammeldags broccolisalat. Den er lige så traditionel og klassisk, som den er velsmagende, og så er den fortrinlig at servere til gæstemiddagen, uanset om du er ude i en trerettersmenu eller en buffet.

En dansk klassiker

Som det gælder brændende kærlighed, ribbensteg og æbleflæsk, er broccolisalaten også på listen over de retter og det tilbehør, vi betegner som dansk mad, og går måske endda også betegnelsen ’mormormad’. I hvert fald når det gælder den helt klassiske version. En traditionel broccolisalat består af broccoli, bacon, rødløg og solsikkekerner, og så er den vendt i en dressing af cremefraiche, rødvinseddike og sukker.

Forskellige udgaver af broccolisalat

En broccolisalat er mere en bare den klassiske version – for det er jo rent beset blot en salat, der består af broccoli. Der er masser af variationsmuligheder, når der skal broccolisalat på bordet til hverdag og fest. Du kan for eksempel lave en sommerlig udgave i form af en broccolisalat med jordbær, der også indeholder peberfrugt, feta, æg og bønner.

Den er sund, mættende og lækker på samme tid, så den passer blandt andet godt til dig, der gerne vil holde formen. Eller hvad med en udgave af broccoli-salat med radiser og avocado? Avocadoens fedme og broccoliens friskhed går ganske fortrinligt sammen. Her på ALT.dk har vi ikke mindst masser af bud på lækre broccolisalater, og herunder finder du fire af dem:

  1. Broccolisalat med kylling og hasselnødder
  2. Louise Bruuns broccolisalat
  3. Grov broccolisalat med pastapenne og mørbrad
  4. Broccolisalat med granatæble og feta

Tip! Er du ikke vild med helt rå broccoli? Hvis du vil undgå, at broccolien er helt rå i din salat, kan du overhælde den kogende vand. Umiddelbart efter skal du skylle den i iskoldt vand – og på den måde bibeholder du broccoliens knasende sprødhed.

Broccoli – en sund, grov og mættende grøntsag

Der er det i hele taget mange gode grunde til at spise broccolien, der faktisk er en af de sundeste grøntsager. Det skyldes flere forskellige ting. Broccoli har for det første et forholdsvis højt fiberindhold, og med 2,6 gram kostfibre per hundrede gram er den på listen over de grøntsager, vi betegner som grove.

På dén liste er også andre former for kål, herunder hvidkål og rødkål. Fælles for de grove grøntsager er, at de mætter godt. Broccolien har desuden et lavt kalorieindhold, der sammen med et højt fiberindhold giver dig god mæthedsfornemmelse og masser af volumen for få kalorier. Det gør den meget anvendelig i salater. Du kan få meget mere inspiration til, hvad du kan lave med den mættende grøntsag i vores store samling af opskrifter med broccoli.

Her kan du blandt andet finde ud af, hvordan du laver en broccolisuppe, der får englene til at synge. Her i en udgave med pastinak, mynte og rejer. Du får ikke mindst også opskriften på flere forskellige, lækre broccoliboller – Michelle Kristensens version smager for eksempel meget mere syndige, end de egentligt er.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Dansk mad, Dressing, Slankekur, Vegetarret, Pastaretter og Græskar