
Broccolisalat med kylling og hasselnødder
Medejer af livsstilsklinikken Frk Skrump, Alice Apel Hartvig, har sammensat en sund og mættende broccolisalat med kylling, hytteost og ananaskirsebær, der er perfekt til frokost.
Ingredienser
150g broccoli, delt i små buketter
30g frisk spinat eller baby spinat
50g fennikel, snittet tyndt fx med et mandolinjern eller en kålskræller
30g ananaskirsebær, delt i halve
10g olivenolie
saften fra 1/2 limefrugt
75g kyllingbryst, forkogt, plukkes i små stykker
50g hytteost - kan undlades, tilsæt da 50 g ekstra kylling
Toppping:
1 spsk frysetørret bær
10g tørret abrikos, snittet i tynde skiver
10 stk hasselnød, eventuelt tørristet på en pande
1/2 tsk sesamfrø, tørristet eller nigellafrø.
lidt saltflager, almindelige eller sorte
Sådan laver du broccolisalat med kylling
Bland broccoli, spinat, fennikel og ananaskirsebær i en dyb tallerken. Fordel kyllingen i salaten og pynt med hytteost. Alternativt kan du servere hytteosten ved siden af i en lille skål.
Pynt til sidst med frysetørret bær, hasselnødder og sesamfrø. Drys med lidt saltflager.
TIP: Du kan med fordel hælde kogende vand ud over broccolibuketterne, da de dermed bliver mindre bitre, når de blancheres.
Om Frk. Skrump
Bag livsstilsklinikken Frk. Skrump står Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell, som er hhv. klinisk diætist og professionsbachelor i human ernæring. Se mere på frkskrump.dk, hvor du kan få hjælp til maden, det stabile blodsukker, træningen, tarmen, inflammationen og hverdagens mentale udfordringer.