Gaver til hende – find de bedste gaver til kvinder i alle aldre

Gave til hende

Hvad giver du kvinden, der har alt? Eller savner du selv nye bud på ting til din ønskeseddel? Hos os finder du gode, sjove og anderledes gaveidéer til kvinder i alle aldre.

Til mor, bedste, kæresten eller din veninde?

Om du savner inspiration til mors dag-gave, julegaven, værtindegaver eller gaver til den unge eller modne kvinde, giver vi her skønne tips til gaver, der vækker lykke ❤︎ 

Flere gaveguides: 

❤︎  Gaver til ham
❤︎  Gaver til børn

Læs mere

Gaver til hende(Foto: Getty Images)

Det bedste ved at modtage en gave er ikke, om den har været dyr, eller at det er noget, som alle andre ønsker sig. Det handler om, at personen, der giver, har tænkt på dig, når de valgte netop dén gave.

Men mange af os kender også til følelsen af at stå HELT uden idéer, når vi skal ud og købe gaver til andre. Og det kan være surt, for at give gaver bør jo handle om lysten til at gøre noget godt for andre. Med lidt forberedelse og inspiration, inden du kaster dig ud i gaveindkøbet, kan indkøbsturen dog vendes til en god oplevelse.

Tænk personligt og "ud af boksen"

Det er altid en stor hjælp, hvis du sætter dig i gavemodtagerens sted: Hvad er fx vedkommendes interesser? Hvad har de snakket om, at de gerne vil prøve? Eller hvad bruger de ofte selv penge på?

Når du er kommet på det, så tænk i baner rundt om disse interesser og glæder. Er hun glad for blomster, er det måske ikke "endnu" en buket blomster, du skal købe i gave, men i stedet kan du kigge efter smukke, klassiske vaser, lyder rådet i artiklen "33 gode gaver til kvinder". 

Er hun glad for god mad og drikke, er der også meget andet end en flaske vin eller en æske chokolade, du kan give hende. Måske nogle specielle vinglas eller et hyggespil om gastronomi kunne glæde hende? Går hun op i kunst eller tager mange billeder i sin fritid, som hun aldrig får brugt til noget, kunne et godt gavebud være særtryk af kunst eller måske en mini-fotoprinter?

For at gøre det lettere for dig, har vi i disse tre gaveguides delt de mange gaveidéer op i forskellige interesser, så uanset om hun går op i bolig, bøger, sport og sundhed, skønhed, mode, kultur og musik, gadgets eller fede oplevelser, er der noget for enhver smag:

Hjælp til din ønskeliste

Er du typen, der synes, at folk selv burde vide, hvad de skal give dig – eller er det lidt pinligt, at du ALTID skriver de samme fire (praktiske) gaver på din ønskeliste hvert år? Så er der også mange måder at skrive en god ønskeliste på, hvor du hjælper andre med gaveidéer til dig selv.

Et godt tip til at få styr på en ønskeliste er ved at oprette en "note" på din telefon, hvor du hurtigt kan skrive en gaveidé ned, når du lige ser, læser eller hører om noget, du egentlig godt kunne tænke dig at få i gave. Du kan også tage billeder, når du er ude at shoppe, du ser noget i et magasin, eller du kan tage et screendump med din mobil, hvis du læser noget online, som inspirerer dig. På din mobil opretter du en særlig fotomappe, hvor du med det samme rykker disse "gaveidéer" over i mappen i løbet af året. Op til din fødselsdag og jul kan du så gå ind i noten og fotomappen og samle op på de gaveønsker, der er faldet dig ind i løbet af året.

Vidste du forresten, at din ønskeliste – og måden hvorpå du laver én – siger rigtig meget om dig som person? Få et grin med artiklen "Dét siger din ønskeseddel om dig", hvor vi med et smil på læben har sat spot på de forskellige typer, og hvor du helt sikkert vil kunne finde dig selv iblandt!

Oplevelsesgaver til kvinder

Den perfekte gave til en kvinde uden ønsker er ikke nødvendigvis en fysisk ting, der kan pakkes ind. Det kan også være et gavekort til en aktivitet, I kan opleve sammen i form af oplevelsesgaver. Og der er muligheder for alle, uanset hvor stort eller småt et budget du end måtte have.

En klassiker er en tur i biografen, men er hun til kultur og oplevelser, kan du også kigge efter kommende koncerter, festivaler eller udstillinger i en nærliggende by. Det kan også være en teaterforestilling, som I kan tage ind og se sammen. Her er der noget til enhver pris i de fleste større danske byer.

Den romantiske gave kan være et hotelophold i en international storby, men er budgettet mindre, kan du måske låne et sommerhus eller booke en privat lejlighed via Airbnb til lidt billigere penge? Vi har samlet masser af rejseguides som kan inspirere til den næste tur og rejsemål. Og måske det slet ikke behøver at være så lant væk... Holder hun af natur, kan en østerssafari ved Vadehavet eller en cykeltur med bål og overnatning på Møn overraske. Eller en weekend i Aarhus kan måske også være det helt rette "mini-eventyr", hun drømmer om.

En "oplevelse" kan også strække sig over længere tid, som for eksempel et årskort til zoo, Tivoli eller hendes yndlingsmuseum. Hvis du tør, kan du også kigge efter spændende kurser, hvor hun kan lære at male porcelæn, tage et jagttegn eller blive ekspert i finere fransk madlavning. En sådan gave er personlig – og hvis du vil være sikker på, at den bliver brugt, kan du eventuelt dele oplevelsen med modtageren.

Julegaver til hende

En julegaveklassiker blandt mange hankønsvæsner er, at de gerne vil forkæle deres partner med et meget minimalt stykke tøj, nemlig lingeri. Og selvom det måske falder lidt ind under kategorien "kliché", så er der omvendt bestemt ikke noget galt med at give lækkert undertøj i gave.

Selvom nogen fejlagtigt tror, at det er noget, kvinder kun iklæder sig for mandens skyld, så viser undersøgelser, at vi alene gør det for vores egen skyld. En slags "usynlig forkælelse". 

Men hvis du vil sikre dig, at gaven falder i hendes smag, kan det dog være en god idé at hoppe uden om den største kliché med rødt undertøj. I dag findes der et væld af farver, så spørg dig eventuelt til råds i butikken – og vigtigst af alt: Vær sikker på, at du køber den rigtige størrelse.

Vi har samlet en masse gode råd til netop dét lige her: Sådan finder du den perfekte bh 

Mors dag-gave

Ligesom far i mange danske hjem bliver hyldet med en særlig dag, er der naturligvis også en af slagsen til hjemmets kvindelige islæt, nemlig mors dag.

Vil du gerne glæde en særlig "mor" i dit liv, behøver du på ingen måder at give det samme hvert år i form af eksempelvis blomster og chokolade. Vi har fundet 15 geniale gaver til en mor, du kender, som kan hjælpe dig på vej. 

Måske hun vil elske at blive overrasket med en ny hovedpude, en lækker termokop til at tage med på farten, fodmassage og et unikt fod- eller håndaftryk fra sine børn. Mulighederne er mange, og glæden forhåbentlig stor uanset valg af gave, hvis du vil fejre, at "mor er den bedste i verden".

Billige gaver til hende

Som sagt afhænger en god gave heller ikke af prisen. Derfor har vi også fundet idéer til gaver, som kan vække masser af glæde uden at vælte dit budget. Og der er noget for enhver smag – uanset om du søger en anderledes værtindegave eller har lyst til at glæde en god veninde med en overraskelse.

I 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner, finder du bud på skønne neglelakker og skønhedsprodukter, ting til boligen eller oplevelser, der kan gives året rundt.

Er du ferm på fingrene og kreativt anlagt, er der også masser af tips til DIY-gaver her på siden, hvor du kan finde alt fra stikkeopskrifter og 23 kreative gør-det-selv-løsninger på en alternativ skoreol til opskrifter på, hvordan du hækler en karklud

Når du er færdig med at få styr på gaverne til kvinden, du holder af – så har vi selvfølgelig også lavet en liste til en særlig kvinde, du aldrig må glemme, nemlig 13 ting, du kan forære dig selv i gave ❤︎

På ALT.dk finder du artikler fra Eurowoman, ALT for damerne, Fit Living, Vores Børn, Hendes Verden, Boligliv, RUM og Hjemmet.