Oplevelsesgaver til ham hende par

Foto: Getty Images Oplevelsesgaver til ham eller hende - eller måske til et par?

Oplevelsesgaver idéer

Oplevelsesgaver: Den perfekte gaveidé til personen uden ønsker

Mangler du en gaveidé til personen, der har det hele? Find masser af inspiration lige her.

Hvad giver du personen, der ikke mangler noget?

I stedet for materielle ting kan man ønske sig en "oplevelsesgave". Måske ligefrem noget, man kan dele med den person, man har modtaget gaven af?

Med en oplevelsesgave er der fokus på at fylde sindet med gode minder, som man har glæde af resten af livet - og som man altid kan "tage frem" og tænke på på en regnvejrsdag.

At give en oplevelse i gave kan også være en god idé, hvis gavemodtageren allerede føler, at de har alt, alt for mange fysiske ting.

Derimod giver et gavekort til begivenhed eller aktivitet noget at frem til - og den fylder kun på den gode måde i ens minder bagefter.

Vi har samlet en masse gode bud på oplevelsesgaver, som du kan glæde dine nærmeste med.

(Foto: Jens Lindhe / Det Kongelige Teater)

1. Den kulturelle oplevelsesgave

Vi bruger så meget af vores tid foran en skærm, så hvad med en tur i teatret, hvor scenerne ikke kan tages om, og hvor oplevelsen for alvor bliver #nofilter?

Det kunne for eksempel være et gavekort til Det Kongelige Teater fra 100 kr. eller Det Ny Teater fra 50 kr. Du kan også finde gavekort til teaterforestillinger rundt om i hele landet her.

(Foto: Getty Images)

2. Den romantiske oplevelsesgave

"Mest af alt holder jeg af hverdagen", skrev den danske forfatter Dan Turèll i digtet 'Hyldest til hverdagen' fra 1984 – og sådan skal det også helst være, meeen... Et lille afbræk fra hverdagen er nu meget rart engang imellem.

Her kunne et kro- eller hotelophold være et godt bud på en romantisk oplevelsesgave til din kæreste. Du kan for eksempel komme af sted på et weekendophold, hvor vin og morgenmad er inkluderet, gennem Go Dream fra 999 kr.

(Foto: Getty Images)

3. Den musikalske oplevelsesgave

Findes der noget bedre end en god koncertoplevelse, der sætter sig i hele kroppen? Giv for eksempel et gavekort fra Billetlugen og hold øje med Live Nation for at se, om personens favoritkunstner skulle være på vej til byen.

black birds sort sol fugle.jpg(Foto: Getty Imges)

4. Den naturskønne oplevelsesgave

Måske dine nærmeste ville have godt af at komme lidt ud af storbyen og ind i naturen? I så fald kunne et gavekort til Danmarks største naturfænomen, 'Sort Sol', være et godt bud på en uforglemmelig gave.

'Sort Sol' ses om foråret og efteråret, når stærene samles i marsken i enorme flokke. Og du kan komme på virksomheden Sort Safari derud og opleve det med egne øjne og en vidende guide.

Eller hvad med en sjov og smagfuld udflugt ud på Østerssafari i Vadehavet eller en overnatning under åben himmel i Danmarks første Stjernekigger-park i Møn.

(Foto: Getty Images)

5. Den gastronomiske oplevelsesgave

Forkæl din partner med en romantisk middag for to! Du kan selv udvælge en restaurant og lave et hjemmelavet gavekort - eller du kan bestille et her, hvor der er en lang liste af spisesteder landet over.

Oplevelsesgave spa behandling.jpg(Foto: Getty Images)

6. Den afslappende oplevelsesgave

Massage, ansigtsbehandler eller neglemanicure er sjældent noget, der står øverst på to do-listen i en travl hverdag, så hvad med at give et gavekort til en times spa, wellness eller skønhed?

Det kunne for eksempel være et gavekort til Samadhi Spa i København eller et spaophold med brunch fra Arndal Spa & Fitness fra 770 kr.

(Foto: Getty Images)

7. Den ekstravagante oplevelsesgave

Hvis dine nærmeste fortjener at blive forkælet ekstra meget i år, kunne en weekendtur til et af vores nabolande være et godt bud på en lille getaway, der ikke behøver at koste en formue.

Det kunne for eksempel være den smukke togtur til Stockholm, den hurtige bustur til Berlin eller måske en færgetur til Polen?

(Foto: Aros / Poul Ib Henriksen)

8. Den kunstneriske

Hvis personen er kunstinteresseret, kunne et sikkert hit være et årskort til Aros-museet i Aarhus fra 410 kroner eller et klubkort til Louisiana i Humlebæk fra 595 kroner, som giver fri entré for kortholderen og en gæst, så I kan se frem til masser af gode, kulturelle oplevelser sammen.

(Foto: Tivoli/Agnete Schlitchkrull)

9. Den sjove oplevelsesgave

Eller måske gavemodtageren trænger mere til et godt grin? I så fald kunne et årskort til Tivoli i København eller Tivoli Friheden i Aarhus, som giver fri adgang til forlystelsesparken hele sommer-, jule- og Halloween-sæsonen, være et godt bud.

(Foto: Getty Images)

10. Den personlige oplevelsesgave

Oplevelsesgaven er også en oplagt mulighed for at give dine nærmeste et lille kærligt skub i retning af en hobby, som de måske altid har talt om, at de gerne ville i gang med. Det kunne være alt fra fotokursus og franskundervisning til ugentlige keramik-hold eller ølbrygning. Få mere inspiration til kurser på aftenskole her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Gaver til ham, Gaver til hende, Bryllup, Lister og Julegaver