Oplevelsesgaver
Foto: iStock / Getty Images

Oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver: Den perfekte gaveidé til personen uden ønsker

Mangler du en gaveidé til personen, der har det hele? Find masser af inspiration lige her.

Hvad giver man personen, der ikke mangler noget?

Vi har samlet en masse gode bud på oplevelsesgaver, som du kan glæde dine nærmeste med.

 

Foto: Jens Lindhe / Det Kongelige Teater

1. Den kulturelle

Vi bruger så meget af vores tid foran en skærm, så hvad med en tur i teatret, hvor scenerne ikke kan tages om, og hvor oplevelsen for alvor bliver #nofilter? Det kunne for eksempel være et gavekort til Det Kongelige Teater fra 100 kr. eller Det Ny Teater fra 50 kr. Du kan også finde gavekort til teaterforestillinger i hele landet her.

 

 

Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

2. Den romantiske

"Mest af alt holder jeg af hverdagen" skrev den danske forfatter Dan Turèll i digtet "Hyldest til hverdagen" fra 1984 – og sådan skal det også helst være. Men et afbræk fra hverdagen er nu meget rart engang imellem, og her kunne et kro- eller hotelophold være et godt bud på en romantisk oplevelsesgave til din kæreste. Du kan for eksempel komme af sted på et weekendophold, hvor vin og morgenmad er inkluderet, gennem Go Dream fra 799 kr.

 

 


Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

3. Den musikalske

Findes der noget bedre end en god koncertoplevelse, der sætter sig i hele kroppen? Giv for eksempel et gavekort fra Billetlugen og hold øje med Live Nation for at se, om din favoritkunstner skulle være på vej til byen.

 

 


Efterår på Vadehavskysten. Foto: Anne Nørkjær Bang

4. Den naturskønne

Måske dine nærmeste ville have godt af at komme lidt ud af storbyen og ind i naturen? I så fald kunne en Østerssafari i Vadehavet, som du kan finde inspiration til her og her, blive en oplevelse, som de nok ikke glemmer lige foreløbig. Eller hvad med en cykeltur med overnatning på Møn eller Hven?

 

 

Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

5. Den gastronomiske

Forkæl din partner med en romantisk middag for to! Det kunne for eksempel være hos restaurant Studio i København, som holder til på The Standard. Køkkenchefen og medejeren Torsten Vildgaards har tidligere tilbragt syv år hos Noma, og det kan mærkes både på kvaliteten, anretningen og tilberedningen af maden.

 

 

Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

6. Den afslappende

Neglemanicure og hovedbundsmassage er sjældent noget, der står øverst på to do-listen i en travl hverdag, så hvad med at give et gavekort til en times spa, wellness eller skønhed? Det kunne for eksempel være et gavekort til The Powder Room i København eller et spaophold med brunch fra Arndal Spa & Fitness fra 695 kr.

 

 


Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

7. Den ekstravagante

Hvis dine nærmeste fortjener at blive forkælet ekstra meget i år, kunne en weekendtur til et af vores nabolande være et godt bud på en lille getaway, der ikke behøver at koste en formue. Det kunne for eksempel være den smukke togtur til Stockholm, den hurtige bustur til Berlin eller måske en færgetur til Polen?

 

 


Foto: Aros / Poul Ib Henriksen

8. Den kunstneriske

Hvis personen er kunstinteresseret, kunne et sikkert hit være et årskort til Aros-museet i Aarhus fra 480 kr. eller et klubkort til Louisiana i Humlebæk til 595 kr., som giver fri entré for kortholderen og en gæst, så I kan se frem til masser af gode kulturelle oplevelser sammen.

 

 


Foto: Tivoli / Agnete Schlitchkrull

9. Den sjove

Eller måske gavemodtageren trænger mere til et godt grin? I så fald kunne et årskort til Tivoli, som giver fri adgang til forlystelsesparken hele sommer-, jule- og Halloween-sæsonen, være et godt bud. Det klassiske årskort med fri entré for én person koster 310 kr., mens kortholderen kan tage en ledsager med på sølvkortet til 610 kr. eller få fri entré og fri adgang til alle forlystelser med et Wild Card til 900 kr.

 

 


Foto: Stock-foto, iStock / Getty Images

10. Den personlige

Oplevelsesgaven er også en oplagt mulighed for at give dine nærmeste et lille kærligt skub i retning af en hobby, som de måske altid har talt om, at de gerne ville i gang med. Det kunne være alt fra fotokursus og franskundervisning til ugentlige keramik-hold eller ølbrygning. Få mere inspiration til kurser på aftenskole her.

 

LÆS OGSÅ: Guide: Det skal du vide, når julegaverne skal byttes

LÆS OGSÅ: 7 geniale idéer til mandelgaven

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive snydt, når du handler på Facebook

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul