Oplevelsesgaver til ham hende par
SPONSORERET indhold

10 oplevelsesgaver: Den perfekte gave til personen uden ønsker

Mangler du idéer til en gave, og vil du undgå at give flere fysiske ting? Så få inspiration til de bedste oplevelsesgaver lige her, som du kan glæde dine nærmeste med.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
22. dec. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Hvad giver du personen, der aldrig mangler noget?

I stedet for materielle ting kan du tænke i at give en såkaldt oplevelsesgave. Det kan måske endda være en oplevelse, som gavemodtageren kan dele med den person, der giver gaven?

En oplevelsesgave kan være mange forskellige ting. Fra en kulturel begivenhed, som teater, kunst eller livemusik, til gourmet-stjernestunder, unikke naturoplevelser, afslapning og velvære - eller måske fokus på læring for livet.

Vi har her samlet en inspirationsliste med 10 bud på oplevelsesgaver, du kan glæde dine nærmeste med.

Se listen under videoen...

Hvad skal du overveje?

Med en oplevelsesgave er der fokus på de ting, der fylder sindet med gode minder, og som man har glæde af resten af livet. Du ved, den slags minder, man kan tage frem og tænke på på en grå regnvejrsdag.

At give en oplevelse i gave kan også være en god idé, hvis gavemodtageren føler, at de allerede har ALT for mange fysiske ting, og de ikke ønsker at bidrage til mere overforbrug i verden. 

Med et gavekort til en begivenhed eller en aktivitet får gavemodtageren oveni også noget at frem til, og oplevelsesgaven "fylder" kun på den gode måde i ens minder bagefter.

Se her 10 bud på vidt forskellige uforglemmelige oplevelsesgaver - der er noget til alle typer.

De 10 bedste oplevelsesgaver:

Det kongelige teater gamle scene publikum.jpgBliv en blandt publikum, når skuespillerne viser deres bedste på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. (Foto: PR/Det Kongelige Teater)

1. Den kulturelle oplevelsesgave

Mange af os bruger meget af vores tid foran en skærm. Måske også for meget? Derfor kan en fantastisk oplevelsesgave være en kulturel oplevelse, hvor intet er "optaget på forhånd" eller "redigeret". Skuespillerne giver alt, når de står og optræder i nuet på scenen med fuld skrue på følelser, menneskeskæbner og fortællinger i verdensklasse, som foregår live på scenen.

Tænker du, at gavemodtageren kunne have glæde af sådan en oplevelse? Så vil vi helt sikkert anbefale en gave, som er en tur i teatret, hvor scenerne ikke kan tages om, og hvor oplevelsen for alvor bliver #nofilter. Det eneste, du skal tænke over, er, om vedkommende mest er til klassiske forestillinger, eksperimenterende opsætninger, skønne musicals, børneteater - eller måske en tur ud i naturen, hvor nogle teatre også opfører forestillinger. Har du ikke en specifik forestilling for øje, er et gavekort en god løsning.

Det kunne fx være et gavekort til Det Kongelige Teater fra 100 kroner og op eller Det Ny Teater på et valgfrit beløb.

Søger du gavekort til en forestilling udenfor København, kan du let finde gavekort til teaterforestillinger rundt om på teaterscener i hele landet lige her.

En overnatning væk fra hjemmet? Ja tak.(Foto: Getty Images)

2. Den romantiske oplevelsesgave

"Mest af alt holder jeg af hverdagen," skrev digter og forfatter Dan Turèll i digtet 'Hyldest til hverdagen' fra 1984 – og sådan skal det jo også helst være, men et lille afbræk fra hverdagen er nu også meget rart engang imellem!

Her kunne et kro- eller hotelophold være et godt bud på en romantisk oplevelsesgave til din kæreste. Du kan for eksempel komme af sted på et weekendophold, hvor vin og morgenmad er inkluderet, gennem Go Dream fra 999 kr.

Den perfekte gave, hvor du GERNE må synge med på alle yndlingssangene. (Foto: Getty Images)

3. Den musikalske oplevelsesgave

Findes der noget bedre end en god koncertoplevelse, der sætter sig i hele kroppen? Giv for eksempel et gavekort til Billetlugen - og hold øje med Live Nation for at se, om personens favoritkunstner skulle være på vej til byen.

Det kan også være at gavemodtageren holder af at tage på en af landets mange musikfestivaller? Her kan du købe billetten til personen og overraske dem på den måde: Du kan søge efter alt fra en stor festival, som fx Tinderbox i Odense eller den københavnske mini-musikfestival UHØRT, hvor morgensdagens bands og sangere optræder over tre dage. 

black birds sort sol fugle.jpgDanmark rummer et væld af unikke naturoplevelser. (Foto: Getty Images)

4. Den naturskønne oplevelsesgave

Måske dine nærmeste ville have godt af at komme lidt ud i naturen? I så fald kunne et gavekort til Danmarks største naturfænomen, 'Sort Sol', være et godt bud på en uforglemmelig gave?

'Sort Sol' ses om foråret og efteråret, og betegnelsen dækker over dét syn, der opstår, når stærene samles i enorme flokke højt oppe i luften over den jyske marsk. Det syn kan du - sammen med guider fra firmaet Sort Safari - komme med ud og se med egne øjne.

Eller hvad med en sjov og smagfuld udflugt på en Østerssafari i Vadehavet eller en overnatning under åben himmel i Danmarks første Stjernekigger-park i Møn?

Andre bud kunne være en fisketur på en båd, en ophold på en surfskole eller et besøg i et ørnereservat. Kun fantasien sætter grænser, og vores land er i den grad fyldt med masser af naturfænomener og -oplevelser.

Oplev al den gode mad rundt om i landet. (Foto: Getty Images)

5. Den gastronomiske oplevelsesgave

Vejen til MANGES hjerter går gennem maven. Og måske er det her, du kan finde den bedste gave til den person, du gerne vil forkæle med en oplevelsesgave.

Forkæl fx din partner med en romantisk middag for to! Du kan selv udvælge en restaurant og lave et hjemmelavet gavekort - eller du kan bestille et her, hvor der er en lang liste af spisesteder landet over. Men det kan også være en brunch i gave til en god ven eller gavekort til smørrebrød med hele familien.

En oplevelsesgave med mad-tema kan også dække over, at personen selv gerne vil lære at lave mad eller blive klogere på vin? Hvis det er tilfældet, er der flere muligheder, som aftenskolekurser i mad og vin, madlavningskurser i kokken Claus Meyers Madhus eller et gavekort til et væld af andre madlavningsevents rundt om i landet - fra flødeboller til ølbrygning. 

Oplevelsesgave spa behandling.jpgGaven til personen, der ikke under sig selv "forkælelse" i hverdagen. (Foto: Getty Images)

6. Den afslappende oplevelsesgave

Massage, ansigtsbehandler eller neglemanicure er sjældent noget, der står øverst på to do-listen i en travl hverdag, så hvad med at give et gavekort til en times spa, wellness eller skønhed?

Du kan søge på nettet efter, hvor der ligger gode spa-steder i lokalområdet. Men det kunne for eksempel være et gavekort til Samadhi Spa i København eller et spaophold med brunch fra Arndal Spa & Fitness fra 770 kr.

Oplev Danmark, et naboland - eller tag en weekend længere væk? (Foto: Getty Images)

7. En rejse i oplevelsesgave

Hvis dine nærmeste fortjener at blive forkælet ekstra meget i år, kunne en weekendtur til et af vores nabolande være et godt bud på en lille getaway, der ikke behøver at koste en formue.

Det kunne for eksempel være den smukke togtur til Stockholm, den hurtige bustur til Berlin eller den lidt længere til Hartzen - eller måske to dage med Oslo-færgen eller en færgetur til Polen? 

Giv en oplevelsesgave, der hylder kreativteten og sjælen. (Foto: Aros/Poul Ib Henriksen)

8. Den kunstneriske oplevelsesgave

Hvis personen er kunstinteresseret, kunne et sikkert hit være et årskort til Aros-museet i Aarhus fra 410 kroner eller et klubkort til Louisiana i Humlebæk fra 595 kroner, som giver fri entré for kortholderen og en gæst. På den måde kan I se frem til MANGE af gode, kulturelle oplevelser sammen i én gave.

Oplevelsesgaven, der glæder børn og barnlige sjæle. (Foto: Tivoli/Agnete Schlitchkrull)

9. Den sjove oplevelsesgave

Eller måske gavemodtageren trænger mere til et godt grin? I så fald kunne et årskort til Tivoli i København eller Tivoli Friheden i Aarhus, som giver fri adgang til forlystelsesparken hele sommer-, jule- og Halloween-sæsonen, være et godt bud.

Der er næsten også garanti for at få sat gang i lattermusklerne med et gavekort til et standup-show på københavnske Comedy Zoo, hvor mange af de talenter, vi ser på tv i dag, er startet i sin tid. Eller du kan også søge efter billetter til standup-shows rundt om i landet her

At blive bedre til noget særligt er en del af denne oplevelsesgave. (Foto: Getty Images)

10. Den personlige oplevelsesgave

Oplevelsesgaven er også en oplagt mulighed for at give dine nærmeste et lille kærligt skub i retning af en hobby, som de måske altid har talt om, at de gerne ville i gang med.

Det kunne være alt fra fotokursus og franskundervisning til ugentlige keramik-hold eller ølbrygning. Få mere inspiration til kurser på aftenskole her.

Anbefalet til dig