Usynlig forkælelse
SPONSORERET indhold

"Han forsker i kvinders forbrug af undertøj"

Lækkert undertøj skal man kimse af - det siger forskeren selv.

Af: Tina Nikolaisen
15. apr. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Fornylig havde jeg fornøjelsen af at møde en mandlig forsker fra Syddansk Universitet, som forsker i kvinders forbrug af undertøj.

Ja, du læste rigtigt.

Siden slutningen af 80'erne har Per Østergaard interviewet kvinder om, hvorfor vi bruger store mængder af tid og penge på at købe undertøj, som kun ganske få kommer til at se (skal måske lige indskyde, at han har haft kvinder til at lave interviewene for sig).

Og hvis man tror, at vi tager lækkert undertøj på for mændenes skyld, så tager man fejl.

Vi gør det alene for os selv, viser undersøgelserne. En slags selvforkælelse. Noget helligt. En måde at definere os selv på.

Østergaards interviews afslører, at kvinder sagtens kan finde på at tage noget særligt undertøj på i situationer, hvor de er 100 % sikre på, at de IKKE skal møde en (potentiel) partner. For eksempel kvinden, som arbejder med at inspicere byggepladser og føler sig bedst tilpas, hvis hun har ekstra feminint undertøj på under kedeldragten.

Hvis du kan genkende bare en smule af det her, så vil du forhåbentligt blive inspireret af vores store undertøjsguide på side 48. Her viser ALT for damernes assisterende moderedaktør Mette Mikkelsen, at det er meget moderne lige nu at lade en farvet bh-strop titte frem under skjorten eller at mikse forskellige stilarter. Så en sports-bh sammen med blondetrusser er helt, som det skal være. Uanset hvem du skal møde...

PS: Østergaard har også forsket i, hvorfor mænd så ofte rammer ved siden af, når de køber undertøj til deres udkårne – men det er en helt anden historie, som du kan finde på ALTfordamerne.dk.


LÆS OGSÅ: Nye mødre tør ikke amme offentligt

LÆS OGSÅ: Ny trend: Her viser de kendte kvinder kroppen frem

LÆS OGSÅ: "Jeg tror ikke en skid på sukkerpolitik"