Gaver til veninde

Foto: PR En god gave til en veninde koster ikke nødvendigvis en formue.

Gave til veninde

30 julegaver til din veninde til under 100 kroner

En julegave til din veninde behøver ikke fuldstændig at vælte budgettet. Vi har fundet 30 skønne bud på store og små ting, som kan vække glæde – og så koster de alle under 100 kroner.

En julegave til din veninde behøver ikke fuldstændig at vælte budgettet. Vi har fundet 30 skønne bud på store og små ting, som kan vække glæde – og så koster de alle under 100 kroner.

Punkt 3 og 22 i gaveguiden er reklame for Egmont-produkter. Alt andet er redaktionelt udvalgt af os på ALT.dk.

Har du en eller flere veninder, som skal have en pakke under juletræet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Men at give en sød og personlig gave til en kvinde, der betyder meget for dig i hverdagen, kan nu godt lade sig gøre – også uden at din pung er helt tømt bagefter.  

LÆS OGSÅ: Stor gaveguide: 40 gaver til hende

Gaver handler ikke om, at de skal være store og dyre, men om den tanke, der følger med fra dig til hende. Selvom kærligheden er stor, kan inspirationen dog godt halte nogle gange. Derfor har vi samlet en liste med hele 30 forskellige julegaveideer til under 100 kroner - og alle med direkte links til butikker, så du (corona-venligt) kan shoppe med det samme.

Top gaven af med et kort med en personlig hilsen - og du har en heldig veninde, vil vi mene her på ALT.dk! 🖤

Se 30 gaver til under 100 kroner her:

1. Neglelak

Giv hende en flot neglelak, der kan sætte kulør på hverdagen. Fx en Essie-neglelak i en klassisk rød farve. Set hos Nicehair til 100 75 kroner.

Essie 64 Fifth Avenue.jpg

2. Bjørn Wiinblad lysestage

Klassiskere til hjemmet behøver ikke at koste en formue, som fx denne fine, simple fyrfadslysestage fra Bjørn Wiinblad set hos Imerco til 99,95 kroner.
Bjørn Wiinblad Fyrfadsstage Linette.jpg

3. Reklame: Talk Town - Masser af gode, nye podcasts

Kan din veninde lide at fordybe sig i historier om livsstil, parforhold og sundhed? Går hun op i kultur, mode, historie og spændende personportrætter? Så kan du give hende en gave, hvor hun i en hel måned kan vælge frit mellem hundredevis af spændende podcasts

Appen Talk Town indeholder podcasts lavet af kendte medier som Eurowoman, ALT for damerne, Vores Børn, FIT Living – og fra os her på ALT.dk. Og der kommer nye podcast op hver uge. 

Køb en måneds abonnement til Talk Town til 59,95 kroner her. (Du får 14 dages gratis prøveperiode og derefter er prisen 59 kroner om måneden – uden binding!)

Talk Town nyt logo.jpg

4. Gavekort til en kop kaffe

Her er en skøn undskyldning for at lave en fremtidig 'kaffeaftale' med din veninde via et gavekort, som kan anvendes i alle Lagkagehusets butikker i Danmark. Du vælger selv beløbet og kan finde butikker at købe det i her.

kaffe lagkagehuset.jpg

5. Læbestift

Benecos Natural Lipstick har lavet en masse flotte læbestifter af høj kvalitet til en meget rimelig pris. De kan købes på Nicehair, hvor vi er særligt vilde med den lidt modige farve-nuance "Watermelon" set til 69,00 51,75 kr kroner.

benecos-natural-lipstick-45-g-watermelon-1.jpg

6. Cool Kebab-sokker

Har du lyst til at give din veninde en sjov og lidt anderledes gave, så er vi personligt kæmpe fans af disse Kebab-sokker fra københavnske Scharwarma Design. Sokkerne findes i tre farver, de er OEKO-TEX certificeret og produceret i EU. KEBAB sokker set til 89 kroner per par lige her.

kebab sokker kvinder.jpg(Foto: PR/Scharwarma Design)

7. Coffee To Go

Rejsekruset fra Bahne i en klassisk sort farve, så din veninde altid kan tage sin kaffe med på farten. Set til 59,95 kroner her

Bahne rejsekrus - sort.jpg

8. Puder

Måske hun trænger til nyt til sofaen eller pynt på sengen? H&M Home har flotte pudebetræk i alverdens mønstre og farver. Vi er faldet for dette i en mørkebeige farve til 79,95 kroner. Det er lavet af en blanding af viskose og bomuld med let glans. Kan købes i H&M-butikker med en Home-afdeling eller online her.

Pude HM 100 kroner.jpg

9. Fin krukke

Bitz Kusintha-krukken vil pynte i de fleste hjem og har mange anvendelsesmuligheder, fx til opbevaring, som en vase med friske grene eller som lysestage. Krukken er 17,5 cm, fremstillet i genbrugsglas og fås i flere farver, hvor vi er glade for denne i amber. Men bedst af alt er prisen til 99,95 kroner set hos Kop & Kande.

Bitz Kusintha krukke 17,5 cm amber.jpg

10. Kunst til væggen i ramme 

Måske du selv er velsignet med en kreativ åre og kan male et personligt motiv til din veninde? Alternativt kan du søge efter et kendt motiv. Vi er fx faldet for denne lille plakat i A5-størrelse af 'Pigen med sommerfuglen' fra Vissevasse til 40 20 kroner, men der er mange forskellige motiver til under 100 kroner at vælge imellem her. I JYSK kan du finde en ramme til A5-billeder til 26,95 kroner, som du også kan finde online her - og samlet giver det en gave til under 100 kroner, som samtidig er personlig.

Vissevasse plakat PIGEN_MED_SOMMERFUGLEN ramme A5 fra JYSK.jpgPlakat fra Vissevasse og ramme til A5 fra JYSK (Foto: Begge PR)

11. Champagneglas

Napoleon Bonaparte var kendt for at have sagt: "Champagne! I sejr fortjener en det, i nederlag man har brug for det.” Og det budskab er måske netop dét, man gerne vil dele med en rigtig god veninde!

Lav en kærlig hentydning til fremtidige glas med bobler med dette smukke champagneglas fra Luigi Bormioli Prestige Champagneglas. Det koster 89,95 kroner stykket hos Imerco og kan findes her.

Luigi Bormioli Prestige Champagneglas.jpg

12. Ansigtsmaske

Koreanske Mizon er verdenskendte for deres mange forskellige ansigtsmasker til enhver hudtype. Her får du masker med alt fra honning, roser og te til tang, kul og snegleslim, som angiveligt skulle have en anti-age effekt. Hos Dermaspace.dk koster de seks viste varianter herunder (de har mange flere slags) fra 12 til 19 kroner stykket, så du kan også overveje at give "en blandet slikpose" af lækre masker for under 100 kroner. We like! 

Mizon ansigtsmasker.jpg

13. Konjac Sponge

Den populære Konjac Sponge KARMAMEJU renser huden i dybden uden, at der bruges andre renseprodukter. Den fås hos Magasin til 89 kroner og kan shoppes her.

KARMAMEJU svamp.jpg

14. Læbepomade

Er din veninde typen, der er lidt småafhængig af at have en læbepomade ved hånden, vil hun helt sikkert elske den populære Smith's Rosebud Minted Rose Lip Balm. Den er set til 99 74,25 kroner hos Nicehair

smiths-rosebud-minted-rose-lip-balm-22gr-1.jpg

15. Lanterner

Levende lys kan være med til at sprede hyggestemning. Disse lanterner fra IKEA fås i både sort og hvid til 49 kroner stykket. Den kan bruges indendørs eller udendørs, og du køber den her.

ikea lanterne.jpg

16. Tur i teatret

Kom væk fra skærmen og støt kulturen i disse corona-tider ved at give din veninde et økonomisk tilskud til en tur i teatret. Man kan fx selv vælge præcis den forestilling, man har lyst til at opleve fra deres program, når du giver et gavekort til Det Kongelige Teater til 100 kroner, som du kan købe på gogift.dk

hobbitten_2021.jpgI 2021 har Det Kongelige Teater planer om at opføre forestillingen Hobitten i Dyrehaven. (Foto: PR)

17. Det Periodiske Kagesystem

Er din veninde en ægte kageelsker? Mon ikke dette 'Periodiske Kagesystem' så vil vække jubel?! Det kendte, københavnske konditori La Glace står bag plakaten, hvor de har sat grundstoffernes kemiske formler til at vise, hvor mange ting der binder historien, kagerne, menneskene og omgivelserne sammen. Plakaten koster 95 kroner, hvis den købes online her.

Det periodiske Kagesystem La Glace.jpg

18. Ansigtscreme

Lækker pleje til ansigtet behøver ikke at koste en formue. Giv din veninde denne creme fra Decubal, som er særligt velegnet til tør og sart hud. Den er uden farvestoffer, parfume og parabener, men indeholder til gengæld E-vitamin, der virker blødgørende. Cremen trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke, hvilket gør, at den er god at bruge under makeup. Set til 89,95 kroner på webapoteket.dk

Decubal Face Cream Krukke.jpg

19. Øreringe

Pilgrim har mange bud på både simple og festlige øreringe til under 100 kroner. Du kan se udvalget her. Selv hvis din veninde ikke har hul i øret, er det muligt at give hende et smukt "øresmykke", nemlig denne model kaldet Biddy i guld til 79 kroner stykket. 

Ørering Biddy Guld Pilgrim under 100 kroner.jpg

20. Vinteraccessoires

H&M er gode til smarte huer, halstørklæder og pandebånd til under 100 kr. Shop dem i din nærmeste H&M-butik eller her.

Hue: 49,95 kroner. Halstørklæde: 49,95 kr. Pandebånd: 29,95 kr.

HM strik 100 kroner.jpg

21. Body Butter

The Body Shop er kendt for deres lækre Body Butter, som er en lotion til kroppen. Du kan få den i mange forskellige dufte og forskellige størrelser. For eksempel med kokos til 45 kroner for 50 ml. i The Body Shop-butik eller her.

coconut-nourishing-body-butter-.jpg

22. Reklame: Tre "VORES BØRN" sendt lige til døren

Er din veninde gravid eller mor til mindre børn i alderen mellem nul og 12 år? Så kan du give hende en gave, der ligefrem vækker glæde i et halvt år! Hver anden måned udkommer magasinet VORES BØRN - og du kan give din veninde tre udgaver, som bliver sendt direkte hjem til hende for 99 kroner.

Her kan hun blive klogere af guides, tests og få vejledning fra landets førende børneeksperter. Magasinet indeholder også gode råd til parforholdet og artikler, hvor man kan blive inspireret af andres valg og måder at leve (familie-)livet på. Se tilbuddet her.

Vores Børn under 100 kroner.jpg

23. Rudolph Care Mist Delight

Denne Mist Delight er en blid ansigtsmist, der opfrisker og tilfører huden fugt. I denne størrelse kan din veninde have den med i tasken og give sig selv et "pift" i løbet af dagen for et instant boost af fugt og energi. Og så er den oveni 100 procent økologisk - og koster 85 kroner i Magasin.

Rudolph Care mist.jpg

24. Sengetøj

Giv et lækkert sengesæt fra JYSK til under 100 kr. Dette fine sæt kaldet HANNA med grønt mønster koster eksempelvis kun 80 kroner. Du kan finde det her og samtidig se det store udvalg til under 100 kroner.

sengetøj jysk under 100 kroner.jpg

25. Plaider

IKEA har lavet mange fine tæpper, som både pynter i sofaen og på sengen. Du kan få flere til under 100 kroner her. Vi har et godt øje til denne plaid kaldet ODDRUN i en smuk blå farve af ren bomuld til 89 kroner.

Plaid under 100 kroner IKEA ODDRUN.jpg

26. En god bog

Et oplagt valg til en god veninde er bogen "Min geniale veninde" om det livslange og til tider komplicerede venskab mellem Elena og Lila. Handlingen udspiller sig i Napoli og tager sin begyndelse i 1950'erne. Bogen er den første i en serie af fire bøger af Elena Ferrante. Set til 89,95 kroner hos Gucca.

Min geniale veninde.jpg

LÆS OGSÅ: Den ultimative bogguide: Disse fantastiske bøger, du bør give i gave

27. Kasser fra HAY

De fine foldekasser fra HAY er nærmest en design-klassiker, men bedst af alt er de en flot måde at få styr på løse sager og andre opbevaringsproblemer i hverdagen. De fås blandet andet hos Moods.dk, hvor de mindste kasser koster 39 kroner og mellemstørrelsen koster 79 kroner - og så findes de i mange smukke nuancer. 

Colour Crate M arctic blue_teal_off white_Blue Lid Carafe.jpg

28. Hovedtelefoner

Elsker hun at høre podcasts eller have god musik i ørerne, så giv et par gode høretelefoner i sort fra JBL. Set hos Elgiganten til 99 kroner her.

JBL in-ear hovedtelefoner.jpg

29. Unik vaser

House Doctor har lavet flere smukke vaser til boligen, og vi er især fan af denne rustikke Jakaba-vase, hvor finish kan variere på produktet, så hver vase er unik. Den er 19 cm høj og kan købes til 100 kroner på Livingshop her

House Doctor Vase Jakaba.jpg

30. Send chokolade

Det er jo ikke sikkert, at du når at ses med din veninde i julen, men så kan du overraske hende ved at sende en gaveæske med de lækreste chokolader. Hos Summerbird har de en gaveæske til 100 kroner, som kan bestilles online og sendes inden for 24 timer her

Summerbird cholkolade 100 kroner gavekort.jpg

LÆS OGSÅ: Gave til hende: Guide til skønne gaver til kvinder i alle aldre

LÆS OGSÅ: Den ultimative bogguide: Fantastiske bøger, du bør give i gave

Se, hvad vi ellers skriver om: Julegaver, Jul og Gaver til hende