Angelcake

Angelcake

Angelcake er en amerikansk juleklassiker.

10 personer

Ingredienser

  • Angelcake
  • 6 æg
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt el. 2 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl hvedemel
  • Fyld:
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 1½ dl hindbærmarmelade
  • Pynt:
  • Icing
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Del æggene i blommer oghvider. Pisk æggehvidernestive. Pisk æggeblommerne iet ad gangen. Tilsæt sukkeret,og pisk igen. Vend sigtethvedemel i.
  2. For en springform (22 cm idiameter) med bagepapir, ogkom dejen heri.
  3. Bag kagen på midtersteovnribbe ved 175 gr. i ca. 1time. Stik et spyd i kagen,er der rå dej på, skal kagenbage lidt længere.
  4. Flæk kagen i 3 bunde.Smør en bund med halvdelenaf cremefraichen og herefterhalvdelen af marmeladen.Læg en bund over, og gentag.
  5. Icing:4 past. æggehvider (2 bægre)1 tsk. citronsaft350 g flormelisTilbehør: flødeskum1. Pisk hviderne kort medcitronsaft. Kom flormelis i,og pisk til sej marengs.2. Fordel icingen over kagenmed en spiseske. Serverkagen med flødeskum.