Bagte pigeonæbler med marcipan

Bagte pigeonæbler med marcipan

De er så gode, de danske vinteræbler, og du kan bruge den til rigtig meget forskelligt i julemad og bagværk.

4 personer

Ingredienser

  • 8 pigeonæbler
  • Fyld:
  • 2 spsk. soltørrede tranebær
  • 25 smør
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 50 g ren, rå marcipan
  • Pynt:
  • evt. citronmelisse
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Udstik kernehuset eller skrab det ud med en lille skarp kniv og en teske.
  2. Bland fyldet godt sammen, og fyld det i æblerne. Stil dem i et smurt, ovnfast fad. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 200 gr. i ca. 25 min. Bag evt. den udstukne del af æblet med i ovnen, og brug også den som pynt. Server med flødeskum og evt. pyntet med citronmelisse.