
Fiskesuppe
Jeg elsker fiskesuppe. Det føles så luksuriøst at spise. Det kræver lige 1 times tid i køkkenet, men er du vild med det, kan du lave en stor portion af bouillonen og gemme den i fryseren. Så er det supernemt næste gang.
3-4
Ingredienser
- Bouillon:
- 1 kg muslinger, f.eks. linemuslinger
- olivenolie
- ¾ fennikel
- dildstilke
- 1 løg, i både
- 1 dl hvidvin
- 2 liter koldt vand
- Suppe:
- olivenolie
- 2 spsk tomatpuré
- ½ kg muslinger
- ¼ fennikel, i skiver
- 1 dl hvidvin
- ca. 1 liter bouillon
- 1 dl piskefløde
- salt
- ½-1 citron, saften heraf
- 300 g hvid fisk, f.eks. torsk eller lange
- 200 g rosérejer
- eller vilde rejer
- parmesanflager
- lidt persille, hakket
- evt. citronbåde
- evt. groft brød
Sådan gør du
- Bouillon:
- Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet (gem ½ kg i køleskabet til suppen). Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.
- Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. Det skal bare sautere i ½-1 minut og ikke tage farve. Hæld vin på og derefter vand, og lad det hele simre i 10 minutter under låg.
- Sluk for blusset, og lad bouillonen trække i 10 minutter. Gentag: simre i 10 minutter og trække i 10 minutter. I alt 3 gange. Sigt bouillonen over i en ren gryde, og reducér den til ca. det halve.
- Suppe:
- Sautér tomatpuré i lidt olivenolie i en ren gryde. Tilsæt muslinger og skiver af fennikel, hvidvin, bouillon og fløde, og kog i 1 minut. Smag til med salt og citronsaft. Tilsæt forsigtigt mundrette stykker fisk samt rosérejer, og giv dem ca. 1 minut i den kogende suppe.
- Anret forsigtigt det hele i store skåle med parmesanflager og lidt persille. Servér gerne med citronbåde og evt. groft brød til.
PRØV OGSÅ: Grøn gazpacho
PRØV OGSÅ: Grov focaccia med kartofler og gedeost
PRØV OGSÅ: Sprød kålsalat