Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sprød kålsalat
Foto: Anders Schønnemann Overdådig kålsalat

Kålsalater

Sprød kålsalat

Denne salat er helt sprød og lækker, lige når den er samlet. Trækker den lidt,falder den sammen og bliver helt marineret og anderledes, men stadig super skøn! Begge dele virker. Er du mest til den sprøde version, så pak dressingen for sig og vend den over inden servering.

Tilbehør til 3-4
Print

Kålsalat:
½ blomkål
¼ rødkål
½ spidskål
3 radiser
isvand

Dressing:
½ dl citronsaft
2 spsk flydende honning
3-4 spsk olivenolie
1 spsk blå birkes
salt

Sådan gør du

Kålsalat:
Skær al kålen og radiserne i tynde strimler, gerne på et mandolinjern. Kom det hele i en skål eller bøtte med isvand. Lad det stå i koldt vand i mindst 20 minutter, eller op til et døgn i køleskab. Så bliver grøntsagerne helt sprøde og skønne.

Dressing:
Rør citron med honning, olie og birkes. Smag til med salt. Dryp kålen helt af, inden du vender den med dressing. Pak gerne salaten i et stort sylteglas med dressing på eller on the side.

PRØV OGSÅ: Grøn salat med sukkerærter og dilddressing

PRØV OGSÅ: Hummer med sommerkartoffelsalat

PRØV OGSÅ: Grøn-i-grøn salat med bacon og senneps-vinaigrette  

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Kål og Sund frokost