Hvid letfrossen kaffemousse

Hvid letfrossen kaffemousse

4-6 pers.

Ingredienser

  • TIDSFORBRUG: 15 TIMER,
  • HERAF ARBEJDSTID: 1 TIME
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl hele kaffebønner
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g god, hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl sødmælk
  • Butterscotchsauce:
  • 50 g brun farin
  • 1½ dl piskefløde
  • 100 g smør
  • Desuden:
  • 4 passionsfrugter og evt. 100 g blåbær
  • Pynt:
  • evt. mynte

  1. Kog de 2½ dl piskefløde op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet, gerne natten over. Si kaffebønnerne fra. Bland 1 dl piskefløde i, og pisk det til blødt skum – vær tålmodig, det kan tage lidt tid.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblasen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt, begynd i chokoladens midte og rør hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Vend kaffeflødeskummet i chokoladeblandingen. Kom moussen i portionsforme, som kan tåle frost, f.eks. EVA-trio. Frys dem 2 timer.
  3. Kom ingredienserne til butterschotchsaucen i en gryde. Kog det sammen i 3-4 min., til det er jævnt Køl det af, til det er lunkent.
  4. Server moussen med sauce, passionsfrugterne i halve og evt. blåbær. Kan evt. også pyntes med frisk mynte.