Hvid letfrossen kaffemousse
4-6 pers.
Ingredienser
- TIDSFORBRUG: 15 TIMER,
- HERAF ARBEJDSTID: 1 TIME
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl hele kaffebønner
- 1 dl piskefløde
- 200 g god, hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 1½ dl sødmælk
- Butterscotchsauce:
- 50 g brun farin
- 1½ dl piskefløde
- 100 g smør
- Desuden:
- 4 passionsfrugter og evt. 100 g blåbær
- Pynt:
- evt. mynte
- Kog de 2½ dl piskefløde op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet, gerne natten over. Si kaffebønnerne fra. Bland 1 dl piskefløde i, og pisk det til blødt skum – vær tålmodig, det kan tage lidt tid.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblasen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt, begynd i chokoladens midte og rør hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Vend kaffeflødeskummet i chokoladeblandingen. Kom moussen i portionsforme, som kan tåle frost, f.eks. EVA-trio. Frys dem 2 timer.
- Kom ingredienserne til butterschotchsaucen i en gryde. Kog det sammen i 3-4 min., til det er jævnt Køl det af, til det er lunkent.
- Server moussen med sauce, passionsfrugterne i halve og evt. blåbær. Kan evt. også pyntes med frisk mynte.