Kylling i svampesauce

Kylling i svampesauce

Her koncentreres svampesmagen i retten, og samtidig slipperdu for en masse kedeligt fedtfra kyllingerne. Alle slags spiselige svampe kan bruges.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling (1200-1400 g)
  • lidt smør
  • salt og peber
  • 1 bdt. persille,
  • 2 laurbærblade 4-5 timianstilke
  • 3-4 dl vand eller bouillon
  • 200-300 g svampe (renset vægt)
  • 1 dl portvin

  1. Skær kyllingen i 4-6 stykker,og gå dem efter for fjerrester ogoverflødigt skind. Fordel skylletpersille, laurbærblade og timianstilke på en rist, læg kyllingestykkerne oven på, og pensl dem med smør. Læg risten overen bradepande eller et ovnfastfad, hæld 3-4 dl vand i bundenaf fadet, og stil det hele i ovneni ca. 25 min. ved 200 gr. Tilsætmere vand, hvis det førstefordamper.
  2. Tag bradepanden med ristog kylling ud af ovnen, og hældvæden fra bradepanden i enlille skål, så fedtet kan samle sigforoven.
  3. Bred de ituskårne svampe ud i bunden af bradepanden, læg kyllingestykkerne direkteoven på, og hæld portvin og denaffedtede sky ved. Stil fadettilbage i ovnen i ca. 15 min.