Simremad

Langtidsstegt lammekød med rosmarin, pastinak og oliven

Her bliver lammet smørmørt og får smag af rosmarin, citron og oliven.

4-6

Ingredienser

  • 1 kg lammebov eller kølle uden ben
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 5 fed hvidløg
  • 2-3 pastinakker
  • 2 løg
  • ½ økologisk citron
  • 2-3 kviste rosmarin
  • vand eller hønse-bouillon
  • Ved servering:
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ øko-citron, skal heraf
  • 100 g sorte oliven
  • Tilbehør:
  • ovnbagte kartofler eller kartoffelmos og en sprød salat.

Sådan gør du

  1. Rids kødet med en skarp kniv på kryds og tværs på oversiden, og brun kødet godt på alle sider på en pande med olivenolie, og krydr med salt og peber. Pil hvidløgsfedene, og skær dem i skiver. Skræl pastinakkerne, og skær dem i tykke stave. Pil og skær løgene i både. Skær ligeledes citronen i både. Kom pastinak, løg og hvidløg i bunden af et ovnfast fad, og læg kødet ovenpå. Krydr med salt, peber og rosmarin. Hæld vand eller bouillon ved, så det dækker halvt op omkring kødet.
  2. Sæt kødet i ovnen 3½ time ved 140 grader – hæld undervejs bouillon fra bunden af fadet over kødet. Lad det hvile 15 min før udskæring.Halver peberfrugten, og fjern og kasser kern-erne. Skær peberfrugten i små tern, og riv skallen af citronen. Vend peberfrugt sammen med sky fra lammekødet, oliven, pastinak og løg. Skær skiver af kødet, og server med pastinak, peberfrugt og oliven. Server f.eks. med ovnbagte kartofler eller kartoffelmos og en sprød salat.
PRØV OGSÅ: Marineret blomkål
PRØV OGSÅ: Omelet
PRØV OGSÅ: Bøfsalat