-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.
Ca. 15 stk.
Ingredienser
- Mette Blomsterbergs nougatkræs
- 40 g æggehvide
- 50 g sukker
- 150 g ren rå marcipan
- 50 g abrikosmarmelade
- 150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
- evt. lidt bladguld til pynt.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs
- Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne.
- Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.
- På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten:
- Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk.
- Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.