
Foto: En lækker og let måde at udnytte et andebryst på.
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
En lækker og let måde at udnytte et andebryst på.
2 julesalater
1 appelsin
½ granatæble
1½ spsk olivenolie
salt, peber og lidt citronsaft
1 spsk finthakket skalotteløg
bladene af 1-2 kviste estragon
stegt andebryst – 3-4 skiver pr person.
Sådan laver du andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
Halvér julesalaten på langs. Pil eller skær skræl af appelsinen, halvér den, og skær den i skiver. Bank kernerne ud af granatæblet ved at give det nogle slag på skallen med en træske. Hold det halve granatæble hen over en skål, og bank det i bunden, til alle kernerne er drysset ud.
Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg julesalaten 2-3 min. på hver side – krydr med salt, peber og citronsaft. Kom julesalaten på en tallerken, og drys med skalotteløg, estragon, appelsin, granatæblekerner og skiver af stegt andebryst, og server brød til.