Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

En lækker og let måde at udnytte et andebryst på.
Foto: Line Thit Klein En lækker og let måde at udnytte et andebryst på.

Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble

Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble

En lækker og let måde at udnytte et andebryst på.

plate 4
printer Print

2 julesalater
1 appelsin
½ granatæble
1½ spsk olivenolie
salt, peber og lidt citronsaft
1 spsk finthakket skalotteløg
bladene af 1-2 kviste estragon
stegt andebryst – 3-4 skiver pr person.

Sådan laver du andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble

Halvér julesalaten på langs. Pil eller skær skræl af appelsinen, halvér den, og skær den i skiver. Bank kernerne ud af granatæblet ved at give det nogle slag på skallen med en træske. Hold det halve granatæble hen over en skål, og bank det i bunden, til alle kernerne er drysset ud.

Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg julesalaten 2-3 min. på hver side – krydr med salt, peber og citronsaft. Kom julesalaten på en tallerken, og drys med skalotteløg, estragon, appelsin, granatæblekerner og skiver af stegt andebryst, og server brød til.

PRØV OGSÅ: Sprød rødkålssalat med honning, ingefær og æble

Se, hvad vi ellers skriver om: Andebryst og Appelsin