Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
SPONSORERET indhold

Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rødkål er fyldt med vitaminer og får sødme, syre og karakter fra honning, æble og ingefær. Denne rødkålssalat passer perfekt til den lidt tunge julemad og vil pynte på ethvert julebord. Her får du opskriften på den friske og lækre rødkålssalat:

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
21. dec. 2020 | Mad | ALT for damerne
4-6 | Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

RØDKÅLSSALAT til julemiddagen:
400 g rødkål, ca. ½ lille rødkålshoved
saften af 1 appelsin
3-4 spsk æbleeddike
2-3 spsk flydende honning
1½ tsk fintrevet ingefær
lidt salt og knust tørret chili
2 æbler
1-2 stilke bladselleri
5-6 tørrede figner
salt og peber.

Sådan gør du

  1. Snit rødkålen fint – gerne på en mandolin.
  2. Rør appelsinsaft sammen med æbleeddike, honning, ingefær, salt og chili.
  3. Tag kernehuset ud af æblerne, og skær dem i skiver.
  4. Snit bladselleri i skrå skiver, og skær fignerne i mindre stykker.
  5. Bland rødkål sammen med marinaden, æbler, bladselleri og figner.
  6. Smag på salaten, og vurdér, om du synes, der skal lidt mere syrlighed til.
  7. Krydr evt. salaten med ekstra æbleeddike, lidt salt og peber.

Flere opskrifter på frisk & lækker rødkålssalat:

PRØV OGSÅ: Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili