
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
Rødkål er fyldt med vitaminer og får sødme, syre og karakter fra honning, æble og ingefær. Denne rødkålssalat passer perfekt til den lidt tunge julemad og vil pynte på ethvert julebord.
RØDKÅLSSALAT til julemiddagen:
400 g rødkål, ca. ½ lille rødkålshoved
saften af 1 appelsin
3-4 spsk æbleeddike
2-3 spsk flydende honning
1½ tsk fintrevet ingefær
lidt salt og knust tørret chili
2 æbler
1-2 stilke bladselleri
5-6 tørrede figner
salt og peber.
Sådan gør du
Snit rødkålen fint – gerne på en mandolin. Rør appelsinsaft sammen med æbleeddike, honning, ingefær, salt og chili. Tag kernehuset ud af æblerne, og skær dem i skiver. Snit bladselleri i skrå skiver, og skær fignerne i mindre stykker.
Bland rødkål sammen med marinaden, æbler, bladselleri og figner. Smag på salaten, og vurdér, om du synes, der skal lidt mere syrlighed til. Krydr evt. salaten med ekstra æbleeddike, lidt salt og peber.
Flere opskrifter på rødkålssalat:
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
PRØV OGSÅ: Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili