Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
Foto: Line Thit Klein

Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble

Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble

Rødkål er fyldt med vitaminer og får sødme, syre og karakter fra honning, æble og ingefær. Denne rødkålssalat passer perfekt til den lidt tunge julemad og vil pynte på ethvert julebord. Her får du opskriften på den friske og lækre rødkålssalat:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-6 Person(er)

RØDKÅLSSALAT til julemiddagen:
400 g rødkål, ca. ½ lille rødkålshoved
saften af 1 appelsin
3-4 spsk æbleeddike
2-3 spsk flydende honning
1½ tsk fintrevet ingefær
lidt salt og knust tørret chili
2 æbler
1-2 stilke bladselleri
5-6 tørrede figner
salt og peber.

Sådan gør du

  1. Snit rødkålen fint – gerne på en mandolin.
  2. Rør appelsinsaft sammen med æbleeddike, honning, ingefær, salt og chili.
  3. Tag kernehuset ud af æblerne, og skær dem i skiver.
  4. Snit bladselleri i skrå skiver, og skær fignerne i mindre stykker.
  5. Bland rødkål sammen med marinaden, æbler, bladselleri og figner.
  6. Smag på salaten, og vurdér, om du synes, der skal lidt mere syrlighed til.
  7. Krydr evt. salaten med ekstra æbleeddike, lidt salt og peber.

Flere opskrifter på frisk & lækker rødkålssalat:

PRØV OGSÅ: Andebryst med sprøde rodfrugt-kartoffelkager, krydderurter og chili

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Julemad, Rødkål og Ingefær