Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
Foto: Line Thit Klein Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Opskrift på sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Rådkål i salat smager herligt, og her er den spædet op med chili, som giver hele salaten et pift.

Sprød rødkålssalat til 4 personer
Print

¼ rødkålshoved
2 syrlige æbler
1½ appelsin, saften heraf
1½-2 spsk balsamico-glace
1 spsk honning
1½ tsk mellemstærk chili, finthakket
lidt salt
50 g mandler
50 g hasselnødder
100 g tørrede figner
½ bakke rucola.

Skær stokken af rødkålshovedet og snit kålen i meget tynde strimler.
Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i strimler eller i tern.

Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, chili og lidt salt.

Hak mandler og hasselnødder groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Læg dem på en tallerken, og lad dem afkøle.

Skær de tørrede figner i skiver og bland rødkålen sammen med marinade, figner, æbler, nødder og rucola.

Servér salaten som tilbehør til julefrokostens kødretter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør