
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
En skøn sprød, syrlig og sød salat til andestegen juleaften.
Ingredienser
Rødkålssalat:
400-500 g rødkål
2 stilke bladselleri
75 g hasselnødder
1 appelsin, saft heraf
4 spsk balsamico
3 spsk flydende
honning
1 tsk fintrevet ingefær
lidt salt og knust
tørret chili
2 pærer
75 g dadler
50 g tørrede tranebær
½ lille budt bredbladet persille.
Sådan gør du
Snit rødkålen fint, og skær bladselleri i tynde skiver. Hak hasselnødderne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.
Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, ingefær, salt og lidt chili. Tag kernehuset ud af pærerne, og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker. Bland rødkål sammen med dressing, pærer, dadler og tranebær. Smag på salaten, og vurder, om du synes, der skal krydres med lidt mere syrligt eller sødt (balsamico og honning) og lidt salt og peber. Drys rødkålssalaten med hakkede, ristede hasselnødder og persille.
Servér den sprøde rødkålssalat til andesteg eller flæskesteg. Hvis din familie er vild med syltet rødkål – kan du lave en portion syltet rødkål også, så alle er glade og kan tage lidt af hvert.
FIND flere lækre juleopskrifter her
Flere opskrifter på rødkålssalat:
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer & råsyltede tranebær
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki