Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
SPONSORERET indhold

Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn sprød, syrlig og sød salat til andestegen juleaften.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
20. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Rødkålssalat:
400-500 g rødkål
2 stilke bladselleri
75 g hasselnødder
1 appelsin, saft heraf
4 spsk balsamico
3 spsk flydende
honning
1 tsk fintrevet ingefær
lidt salt og knust
tørret chili
2 pærer
75 g dadler
50 g tørrede tranebær
½ lille budt bredbladet persille.

Sådan gør du

Snit rødkålen fint, og skær bladselleri i tynde skiver. Hak hasselnødderne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.

Rør appelsinsaft sammen med balsamico, honning, ingefær, salt og lidt chili. Tag kernehuset ud af pærerne, og skær dem i skiver. Skær dadlerne i mindre stykker. Bland rødkål sammen med dressing, pærer, dadler og tranebær. Smag på salaten, og vurder, om du synes, der skal krydres med lidt mere syrligt eller sødt (balsamico og honning) og lidt salt og peber. Drys rødkålssalaten med hakkede, ristede hasselnødder og persille.

Servér den sprøde rødkålssalat til andesteg eller flæskesteg. Hvis din familie er vild med syltet rødkål – kan du lave en portion syltet rødkål også, så alle er glade og kan tage lidt af hvert.

FIND flere lækre juleopskrifter her

Flere opskrifter på rødkålssalat:

Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer & råsyltede tranebær

Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler

Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød

Rødkålssalat med appelsinskal og kaki