-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 dl friske tranebær
- 3 spsk rørsukker
- 500 g blommer
- 3 spsk balsamicoeddike
- 1 lille drys havsalt
- 1 lille rødt spidskål
- 2-3 mellemstore rødbeder
- 50 g pistacienødder
- 3-4 spsk olivenolie evt. balsamicoeddike
Sådan gør du
- Bland tranebær og sukker, og lad blandingen trække i ca. 20 min. Rør rundt et par gange undervejs. Halvér blommerne, og anbring dem i et ildfast fad på et stykke bagepapir. Dryp med eddike, og drys med salt, og bag blommerne i ca. 20 min ved 200 grader. Blommerne skal stadig være let faste, når du tager dem ud af ovnen.
- Kassér de yderste blade på kålhovedet, og skær kålen i grove stykker. Skræl rødbederne, og skær dem i så tynde skiver som muligt, her er brugt et mandolinjern. Rist pistacienødderne på en pande i 4-5 min, indtil de begynder at dufte kraftigt. Vend kålstykker med rødbedeskiverne, olivenolien og lidt saft fra blommerne. Anret blommer og tranebær oven på salaten, og drys med pistacienødderne. Dryp evt. med lidt eddike, hvis ikke blommerne har afgivet så meget væde. Servér.