Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær
Foto: Line Thit Klein Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær

Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær

Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær

30 minutter
Print
4

1 dl friske tranebær
3 spsk rørsukker
500 g blommer
3 spsk balsamicoeddike
1 lille drys havsalt
1 lille rødt spidskål
2-3 mellemstore rødbeder
50 g pistacienødder
3-4 spsk olivenolie evt. balsamicoeddike

Sådan gør du

Bland tranebær og sukker, og lad blandingen trække i ca. 20 min. Rør rundt et par gange undervejs. Halvér blommerne, og anbring dem i et ildfast fad på et stykke bagepapir. Dryp med eddike, og drys med salt, og bag blommerne i ca. 20 min ved 200 grader. Blommerne skal stadig være let faste, når du tager dem ud af ovnen.

Kassér de yderste blade på kålhovedet, og skær kålen i grove stykker. Skræl rødbederne, og skær dem i så tynde skiver som muligt, her er brugt et mandolinjern. Rist pistacienødderne på en pande i 4-5 min, indtil de begynder at dufte kraftigt. Vend kålstykker med rødbedeskiverne, olivenolien og lidt saft fra blommerne. Anret blommer og tranebær oven på salaten, og drys med pistacienødderne. Dryp evt. med lidt eddike, hvis ikke blommerne har afgivet så meget væde. Servér.

PRØV OGSÅ: Spidskålssalat med fennikel, gulerod, hertil tørrede morbær, amarenakirsebær og tørrede æble

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat