
Foto: Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
Opskrift på rødkålssalat
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.
preparation
Total: 20 minutter
plate
Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer
Af Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk
Ingredienser
400 g rødkål
2 kakifrugter
1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
25 g valnødder
skallen fra en appelsin (øko)
20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
1 lime, saften heraf
1 knsp stødt nellike
1/2 tsk kanel
salt og peber
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 100 Kcal
Sådan laver du rødkål
1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.
3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: