Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på rødkålssalat
Foto: Mikkel Adsbøl Rødkålssalat med appelsinskal og kaki

Opskrift på rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsinskal og kaki

Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.

clock 20 minutter
printer Print
plate Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer

400 g rødkål
2 kakifrugter
1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
25 g valnødder
skallen fra en appelsin (øko)
20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
1 lime, saften heraf
1 knsp stødt nellike
1/2 tsk kanel
salt og peber

Energi pr. person:
100 Kcal

Sådan laver du rødkål

1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.

2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.

3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkålssalat, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør