
SPONSORERET indhold
Bønnedip med rå grøntsager
Bønnedip med rå grøntsager er et super alternativ til de klassiske chips eller grøntsagsstænger med dip - se her, hvordan du laver bønnedippen:
4-6 personer |
Total: 15 min
Ingredienser
250 g drænede hvide cannellini- bønner
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamico
1 spsk. ovnbagte tomater (Urtekram)
2 spsk. af den olie tomaterne ligger i
salt og peber
Sprøde pitabrød:
2 pitabrød
1 spsk. olivenolie
2 tsk. havsalt
2 tsk. sumak krydderi
Diverse grøntsager:
dampet asparges
gulerødder
radiser
ærter osv
Sådan laver du bønnedip med rå grøntsager
- Kom bønner, olivenolie, hvid balsamico, ovnbagte tomater og olien fra tomaterne i en hurtighakker.
- Blend til en cremet konsistens. Tilsæt eventuelt en halv deciliter vand, hvis konsistensen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 gr. Pensl pitabrød med olivenolie. Krydr med havsalt og sumak. Læg pitabrød på en bageplade med bagepapir, og rist pitabrød på midterste ovnribbe i 8-10 min. Herefter skær dem i små trekanter.
- Skyl og skræl grøntsager. Arranger et stort fad med de spæde grøntsager, bønnedip og ristede pitabrød.
SUMAK: Sumak er røde syrlige bær der stammer fra Mellemøsten. Bærrene kværnes gerne med salt, så de er konserveret. De giver smag af citron, og sumak bruges ofte i salater og til kogte grøntsager.