Pizzadej

Foto: Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo Gorm Wiswehs pizzadej

Gorm Wiswehs pizzadej

Få opskriften på pizzadejen til Gorm's pizzaer

Gorm Wisweh står bag gourmetpizzakæden, Gorm's Pizza - og mange vil også kende ham fra Vild med dans. her får du opskriften på hans pizzadej, der danner grundlaget for de lækre pizzaer.

star star star star star
(14) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 2 timer
plate Pizzadej til 2-4 pizzaer
Ingredienser

En klump surdej på størrelse med 1/2 knytnæve (kan undværes!)
1,5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk sukker
200 g mel (gerne typo 00, som er den klassiske pizza- og pastamel fra Italien)
100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.
1 spsk olivenolie
1 tsk salt med top

Sådan laver du pizzadej

  1. Bland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola. Det røres ud, til der ikke er flere klumper.
  2. Tilsæt salt og olie, rør lidt og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel).
  3. Ælt på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
  4. Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
  5. Tag dejen ud og skær den ud til boller à 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min. til en 1 time.
  6. Du er klar til at rulle din dej ud!

 

SE OGSÅ: Pizza med julerester

star star star star star
(14) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Om Gorm’s


Gorm Wisweh står bag gourmetpizzakæden, der også bærer hans navn, og den første Gorm’s åbnede i Magstræde i 2008. Gorm’s ligger nu i Magstræde, Nyhavn, Ordrup, Torvehallerne, Fields, Fisketorvet, Københavns Lufthavn og i Japan i Fukuoka og Nagasaki.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Koldhævet og Tilbehør