-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
-
Håndlæsning: Sådan læser du fremtiden i dine hænder
-
Her er 7 tegn på, at dit hus er hjemsøgt – og tips til at slippe af med negative energier
Få opskriften på pizzadejen til Gorm's pizzaer
Gorm Wisweh står bag gourmetpizzakæden, Gorm's Pizza - og mange vil også kende ham fra Vild med dans. Her får du opskriften på Gorm’s pizzadej, der danner grundlaget for de lækre pizzaer.
Pizzadej til 2-4 pizzaer
Total:2 timer
Ingredienser
- En klump surdej på størrelse med 1/2 knytnæve (kan undværes!)
- 1,5 dl koldt vand
- 10 g gær
- 1 tsk sukker
- 200 g mel (gerne typo 00, som er den klassiske pizza- og pastamel fra Italien)
- 100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt med top
Sådan laver du pizzadej
- Bland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola. Det røres ud, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt salt og olie, rør lidt, og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel).
- Ælt på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
- Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
- Tag dejen ud og skær den ud til boller à 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min. til en 1 time.
- Du er klar til at rulle din dej ud!