Ingredienser
3 lyse lagkagebunde
1 dl mørk rom
Chokolademousse:
300 g mørk chokolade 60 %
4 dl piskefløde
4 past. æggehvider
¾ dl florsukker
200 g optøede brombær, solbær
eller hindbær
Pynt:
2 blade husblas
½ liter piskefløde
marcipanstjerne
kagepynt
- Læg en lagkagebund i bunden af en springform, og dryp den med 2 spsk. rom.
- Smelt hakket chokolade og piskefløde over vandbad. Rør det sammen til en jævn masse, og fjern skålen fra varmen.
- Pisk pasteuriseret æggehvide og florsukker sammen til en marengsmasse. mos bærrene, og kom dem i chokoladeblandingen. Vend marengsmassen i.
- Fordel ca. en tredjedel af chokolademoussen på kagebunden i springformen. Læg en kagebund ovenpå, og dryp med 2 spsk. rom.
- Fordel endnu en tredjedel af chokolademoussen over kagebunden. Læg sidste kagebund på, og dryp den med resten af rommen. Fordel resten af chokolademoussen i et jævnt lag. Stil kagen koldt, til den skal bruges.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min., og opløs den i lidt varm fløde. Pisk den kolde fløde til skum, og vend husblassen i. kom det i en sprøjtepose, og dekorer kagens sider med flødeskum. Skær en stjerne ud af marcipan, og pynt kagen, som du har lyst til.