Luksus løbemad: Frokost
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Luksus løbemad: Frokost

Tank op på kulhydrater, og præstér bedre på dine løbeture med disse sunde kulhydratrige retter. Her får du et bud på en lækker frokost med quinoasalat med kylling, bagte løg og gulerødder.

printer Print
plate 2 personer

150 g kogt quinoa, hvid, rød eller evt. en blanding
1 spsk. hakket mynte
Salt, peber
350 g gulerødder i stave
2 rødløg i kvarte
1 tsk. knust spidkommen, koriander
2 tsk. blomsterhonning
200 g kylling, inderfilet
2 tsk. olivenolie
Evt. paprika
50 g snittede sukkerærter

Energi pr. person:
407 Kcal
Fedt:
22 %
Protein:
33 %
Kulhydrant:
45 %

Sådan gør du

  1. Smag den kogte quinoa til med mynte, salt og peber, og fordel den på to tallerkener.
  2. Vend gulerodsstave og løg med en teske af olien samt krydderier og honning.
  3. Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 225 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
  4. Varm resterende olie, og steg kyllingekødet gyldent i 6-7 minutter. Krydr med salt, peber og gerne paprika.
  5. Anret de bagte grøntsager og den stegte kylling på quinoaen sammen med sukkerærter og gerne ekstra mynte
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund mad, Løb og Frokost