Marcipanpyramider med kirsebær

Foto: Betina Hastoft

Marcipanpyramider med kirsebær - opskrift fra Hendes Verden

Marcipanpyramider med kirsebær

Lækker konfekt med marcipan - her får du 3 gode bud på julelækkerier med marcipan. Prøv at lave de lækre marcipanpyramider med syltede kirsebær, appelsin eller nougat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate (12 stk.)
Ingredienser

200 g ren rå marcipan
2 spsk. hakkede amarenakirsebær
1 spsk. lage fra kirsebærrene
150 g hvid chokolade
evt. 25 g mørk chokolade

Sådan laver du konfekt med marcipan

  1. Ælt marcipanen med kirsebær og lage. Lad det trække 1 time.
  2. Rul marcipanen ud til 12 kugler, og form dem til pyramider.
  3. Lad dem hvile på bagepapir 1 time.
  4. Smelt chokoladen (se nederst på siden). Dyp stykkerne heri, og stil dem på bagepapir.
  5. Du kan evt. også smelte lidt mørk chokolade og lade det dryppe ned over. Lad chokoladen stivne.
  6. Marcipan med nougat:
    Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 100 g blød nougat.
  7. Rul marcipanen ud på plastfilm til et rektangel (15 x 4 cm). Fordel tynde stænger af nougat i en stribe på midten.
  8. Fold marcipanen ind over, så den lukker nougaten inde. Skær den i 1½ cm brede snitter. Lad dem hvile en times tid på bagepapir.
  9. Dyp dem i smeltet chokolade. Drys evt. sukkerkagekugler over. Lad chokoladerne størkne på bagepapir.
  10.  Marcipan med appelsin:
    Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal.
  11.  Form marcipanen til kugler, og dyp dem i smeltet chokolade.
  12.  Pynt evt. med pariserlinser, valnødder eller hasselnødder.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Gem en tredjedel.
  3. Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
  4. Rør den sidste tredjedel af chokoladen i.
  5. Nu er chokoladen klar til overtræk.
  6. Lad den overtrukne konfekt størkne i et ikke for varmt rum uden træk eller ½-1 time i køleskab.
  7. Pak konfekten i en tætsluttende beholder, og opbevar den mørkt og køligt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt