Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Stegte sild med rabarberkompot
Foto: Anders Schønnemann

Stegte sild med rabarberkompot

Stegte sild med rabarberkompot

Beregn 1-2 sild per person. Der er stor forskel på, hvor meget sild folk kan spise! Brug retten som en let hovedret eller som en del af et større måltid. Denne ret kan laves på 15-20 minutter.

plate Stegte sild med rabarberkompot til 4 personer
printer Print

Rabarberkompot:
300 g rabarber
1 rødløg
3-4 spsk honning

Sild:
4-8 sild i filet
2-3 spsk sennep
salt og peber
lidt hakket estragon
rugmel
smør og olie til stegning

Tilbehør:
estragon og rugbrød

Sådan gør du

Rabarberkompot: Snit rabarberne i skiver, ca. 1 cm. Skær løget i både. Kom begge dele i en kasserolle med honning, og lad det hele simre i 3-5 minutter. Tag kompotten af varmen.

Sild: Tjek sildene for store ben, og klip finnerne af dem. Smør dem indvendigt med sennep, og krydr dem med salt, peber og hakket estragon. Fold sildene sammen, og vend dem i rugmel. Steg dem gyldne og lækre i smør og olie på en varm pande.

Server straks de lune sild med kompot, estragon og rugbrød. 

TIP! Du kan selvfølgelig udskifte sild med hornfisk, der er i sæson nu.

PRØV OGSÅ: Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Se, hvad vi ellers skriver om: Kompot, Rabarber og Sild