Stegte sild med rabarberkompot
SPONSORERET indhold

Stegte sild med rabarberkompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Beregn 1-2 sild per person. Der er stor forskel på, hvor meget sild folk kan spise! Brug retten som en let hovedret eller som en del af et større måltid. Denne ret kan laves på 15-20 minutter.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
10. jun. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Stegte sild med rabarberkompot til 4 personer

Ingredienser

Rabarberkompot:
300 g rabarber
1 rødløg
3-4 spsk honning

Sild:
4-8 sild i filet
2-3 spsk sennep
salt og peber
lidt hakket estragon
rugmel
smør og olie til stegning

Tilbehør:
estragon og rugbrød

Sådan gør du

Rabarberkompot: Snit rabarberne i skiver, ca. 1 cm. Skær løget i både. Kom begge dele i en kasserolle med honning, og lad det hele simre i 3-5 minutter. Tag kompotten af varmen.

Sild: Tjek sildene for store ben, og klip finnerne af dem. Smør dem indvendigt med sennep, og krydr dem med salt, peber og hakket estragon. Fold sildene sammen, og vend dem i rugmel. Steg dem gyldne og lækre i smør og olie på en varm pande.

Server straks de lune sild med kompot, estragon og rugbrød. 

TIP! Du kan selvfølgelig udskifte sild med hornfisk, der er i sæson nu.

PRØV OGSÅ: Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost