Hjemmelavede forårsruller
SPONSORERET indhold

Thai forårsruller: Sådan laver du dem selv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De er sprøde og fine forårsruller, og meget velegnet som snack eller forret. Her får du opskriften på en lækker forårsrulle, der smager helt vidunderligt. Vil du heller lave sprøde forårsruller i ovnen, finder du den opskrift nederst. Velbekomme!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
03. jan. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk. hjemmelavede forårsruller | Total: 45 min

Ingredienser

Hjemmelavede forårsruller

2 spsk. olie
150 g hakket svinekød maks. 10 % fedt
1 fed presset hvidløg
100 g revne gulerødder
100 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
4 spsk. fishsauce
1 spsk. sojasauce
1 spsk. sukker
1 rød finthakket chili
evt. 50 g bønnespirer
50 g glasnudler
15-20 forårsrulleplader eller fillodej
1 sammenpisket æggehvide eller 1 helt æg
Olie til friturestegning


Thaisalat:
1 mangofrugt
2 tomater
1 agurk
2 forårsløg
frisk koriander


Marinade:
1 tsk. finthakket grøn chili
2 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
½ tsk. salt

Tilbehør: Chili-blommesauce
(1-2 flasker)
2 røde chilier
2 spsk. revet ingefær
2 finthakkede fed hvidløg
3 dl sukker
1 dl hvidvinseddike
4 blommer skåret i små tern
2 tsk. reven appelsinskal
saften af 1 appelsin

Sådan laver du thai forårsruller

  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.
  6. Sød chili-blommesauce: Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem sammen ca. 20 min. Miks dem i en blender, eller brug en stavblender til at findele massen. Kog saucen kort op.
  7. Hæld saucen i en ren og skoldet flaske, og opbevar i køleskabet, hvor den kan holde sig en uges tid. Server saucen til de stegte forårsruller.

Thai_foraarsruller_1.jpg

1. Det er ret enkelt. Du lægger fyldet midt på pladen, pensler kanterne og lægger dem ind over fyldet. Dernæst pensler du igen og ruller nu dejen sammen om fyldet.

Thai_foraarsruller_2.jpg

2. Nu skal du i gang med friturestegningen. Sørg for, at olien er godt varm, og frituresteg så rullerne, til de er gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

 

 

 

Hjemmelavede forårsruller i ovn

Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking (ALT for damerne)

Hjemmelavede forårsruller behøver ikke at svømme rundt i en gryde fyldt med olie for at blive lækkert sprøde, for du kan sagtens stege forårsrullerne i ovnen. Pak dem ind i filodej, og bag dem i ovnen ved høj varme, og dejen bliver knasende sprød. Disse sprøde forårsruller er fyldt med en skøn blanding af svitset svinekød, spidskål, bønnespirer og rejer.

hjemmelavede-forarsruller-i-ovn.jpg

Sprøde forårsruller til fire personer:
300 g hakket svinekød 3-7% eller hakket oksekød
1 tsk knust ingefær
1/2 tsk rød thai-karry
200 g snittet spidskål i tynde strimler
100 g bønnespirer
150 g rejer
salt, peber
4 plader filodej

Tilbehør:
1 frillicesalat
150 g sukkerærter
1 stor håndfuld ærteskud
1 dl sød chilisauce.

Sådan laver du hjemmelavede forårsruller i ovnen

 1. Svits kødet ved god varme, og krydr med ingefær og thai-karry. Tilsæt spidskål, og svits endnu et par minutter. Bland med bønnespirer og rejer, og smag til med salt og peber.
 2. Del hver plade filodej i tre lige store stykker. Fordel fyldet på dejpladerne i den ene ende. Rul en gang, fold siderne ind over. og rul dem stramt sammen. Se anvisningen på pakken med filodej.
 3. Læg forårsrullerne på en bageplade, og bag dem ved 230 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
 4. Bræk salaten i mindre stykker, og bland med snittede sukkerærter og ærteskud. Servér salaten og chilisaucen til de lækre sprøde forårsruller.

Energi pr. person: 380 kcal., fedt 17%, protein 33%, kulhydrat 50%.

Anbefalet til dig