Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: 45 min.
Ikke fryse-egnede
4 skinke- eller kalveschnitzler
1 spsk hvedemel
1 æg (sammenpisket)
ca. 1 dl rasp
salt og friskkværnet peber
50 g smør (til stegning)
Pynt:
4 stykker citron
4 benfri sild eller ansjoser
4 tsk kapers
bredbladet persille
1 bundt gulerødder (stykker)
Tilbehør:
råstegte kartofler (skiver) og evt. flute
- Læg hver schnitzel i en madplastikpose og bank dem flade med en kødhammer.
- Drys et fint lag mel på hver schnitzel og vend dem i æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
- Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande. Steg dem færdige i 3-4 min. på hver side ved middelvarme, så de bliver svagt rosa.
- Pynt med citron, sild, kapers og persille.
- Kog gulerødderne sprøde i letsaltet vand i 4-5 min. Servér schnitzlerne med gulerødder og råstegte kartofler.