Den blomstrer så kort tid – den fine, hvide hyldeblomst, så det gælder om at samle skærmene i en stor kurv og købe nok af flasker til saft. Her får du kokken Pernille Skjødts yndlingsopskrifter med hyldeblomst til saft, drinks, salater og dessert.
Salaten er et skønt tilbehør til sommerens grillretter – god til både grillet kylling og fisk. Tip! Lav eventuelt din egen hyldeblomst-eddike ved at fylde et glas med hyldeblomster og hælde eddike på, så det dækker. Lad det trække 4 uger. Jeg opbevarer min eddike i køleskabet med hyldeblomsterne i – så bruger jeg lidt af de syrlige hyldeblomster som drys på f.eks. salater. Få opskriften her.
Den hjemmelavede hyldeblomstsaft slår altid den købte. Så lav rigeligt. Lav også din egen forfriskende og sommerlig te. Eller lav din egen drink med smag af hyldeblomst. Få opskriften her.
Skøn og sommerlig morgenmad med hjemmelavet jordbær-hyldeblomst-marmelade. TIP! Normalt tilsættes der ikke honning på panden til klassiske french toasts, men det giver en lækker gylden og karamelliseret overflade, som er skøn. Det gør dem lidt dessertagtige. Få opskriften her.
En nem sommerdessert som smager sprødt og sødt. Du kan også lave den med makroner. Så bliver smagen i retning af en god jordbærtrifli. Få opskriften her.