Pandekager a la bananasplit
En perfekt dessert for lækkersultnepandekageelskere.
10-12 stk.
Ingredienser
- 4 dl mælk
 - 150 g hvedemel
 - ½ tsk. salt
 - 2 tsk. sukker
 - 4 æg
 - 2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
 - ¾ dl appelsinsaft
 - 25 g smør
 - smør til bagning
 - Desuden:
 - 2 spsk. sukker
 - 20 g smør
 - 4 små bananer
 - Cremeskildpaddesauce:
 - 3 cremeskildpadder
 - 1½ dl fløde
 - 50 g mandelflager, rist dem evt. på en tør pande
 - ½ l vaniljeis
 - Pynt:
 - evt. frisk mynte
 
- Rør mælk, hvedemel, saltog sukker sammen, til det erjævnt. Rør æg, appelsinskalog appelsinsaft i. Lad dejentrække 30 min. Smelt smørret,og rør det i.
 - Bag 10-12 pandekager ismør på en pande.
 - Smelt sukkeret, til det ergyldent på en pande. Komsmørret i, og smelt det. Stegkort bananerne gyldne i sukkerblandingen.
 - Kog fløden op i en lillegryde, og sluk for varmen.Kom skildpadderne i, og mosdem ud, så de smelter i denvarme fløde. Server saucenlun eller kold.
 - Server pandekagerne medflækkede bananer, mandelflagedrys,is og skildpaddesauce.Pynt evt. med mynte.