Pandekager med chokomousse og passionsfrugt
Luksusdessert for lækkersultnegæster.
6 personer
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
 - 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
 - 4 spsk. sukker
 - 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
 - 3½ dl piskefløde
 - Pandekager:
 - 150 g hvedemel
 - 1 dl durumhvedemel
 - ¼ tsk. salt
 - 1 spsk. sukker
 - 6 dl mælk
 - 4 æg
 - 25 g smeltet smør
 - smør til bagning
 - Desuden:
 - 4-5 spsk. ahornsirup
 - Pynt:
 - evt. hakkede usaltede pistacienødder
 - 6 passionsfrugter
 - Tilbehør:
 - flødeskum
 
- Hak chokoladen, og smeltden over vandbad eller imikroovn. Pisk æggeblommerog sukker cremet. Rørchokoladen i.
 - Pisk æggehviderne stive,og vend dem i. Pisk fløden tillet skum, og vend den i chokoladecremen.Kom mousseni en skål. Dæk moussentil, og stil den i køleskab 2-4timer.
 - Rør hvedemel, durumhvedemel,salt, sukker ogmælk sammen til en jævnblanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min. Rørsmørret i.
 - Bag 12 pandekager på enpande i smeltet smør.
 - Fyld pandekagerne medchokolademousse. Rul demsammen, og læg dem på etfad. Dryp med ahornsirup,og pynt evt. med pistacienødder.Giv halve passionsfrugterog flødeskum til.