Pære belle Hélène

Pære belle Hélène

En ægte fransk klassiker. Lav eventuelt dagen før, så er desserten klar på ingen tid.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 8 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 vaniljestang
  • Chokoladesauce:
  • 100 g mørk chokolade
  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl vand
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • ½ l vaniljeis
  • Pynt:
  • 4 spsk. panderistede mandelflager og frisk mynte

  1. Skræl og halver pærerne. Fjern stilk og kernehus.
  2. Bring vand, sukker, citronsaft og vaniljekorn fra en flækket vaniljestang i kog. Kom pærerne i lagen og kog dem 5-10 min., til de er møre. Afkøl pærerne i lagen.
  3. Hak chokoladen. Kog fløde og vand op. Kom chokoladen i, og sluk for varmen. Rør, til chokoladen er smeltet. Chokoladesaucen skal serveres lun.
  4. Pisk fløden til skum. Tag pærerne op af lagen. Anret pærer, chokoladesauce og is på tallerkner. Pynt med panderistede mandelflager og en klat flødeskum.