Rødbedesuppe med kylling

Rødbedesuppe med kylling

Krydret rødbedesuppe i selskab med møre kyllingelår.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Kogetid: ca. 1½ time
  • 4-5 kyllingelår (evt. overlår)
  • 2 spsk groft salt
  • ca. 2 liter vand
  • Krydderier:
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk peberkorn
  • 2 tsk tørrede korianderfrø
  • 300-400 g suppeurter (små stykker, f.eks. løg, gulerod og selleri)
  • Fyld:
  • kyllingekød fra lårene (uden skind og ben)
  • 6-8 stilke bladselleri (små stykker)
  • 200 g syltede rødbeder (små tern)
  • Tilbehør:
  • brød
  • evt. cremefraiche (9%)

  1. Kom kylling i en stor gryde og dæk med koldt vand. Kog op og skum urenheder væk.
  2. Tilsæt salt og skum igen. Tilsæt krydderier og suppeurter. Lad kyllingen koge i ca. 45 min., til den er mør.
  3. Tag kyllingen op, køl den af og pil kødet fra benene.
  4. Lad suppen koge videre i ca. 30 min. med kyllingebenene.
  5. Si suppen og kog den ind (ca. 1¼ liter), til den smager kraftigt og godt.
  6. Kog suppen i 4-5 min. med bladselleri, tilsæt rødbede og smag til med lidt rødbedelage. 
  7. Tilsæt kyllingekødet, til den rygende varme suppe, lige før servering. Servér med brød og evt. cremefraiche.